Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Speciaalbierfestival Brew@theZoo komt naar Nederland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Speciaalbierfestival Brew@theZoo komt naar Nederland

08 maart 2022 om 12:19

Speciaalbierfestival Brew@theZoo komt dit jaar naar Nederland. Op 24 en 25 juni kun je genieten van verschillende speciaalbieren in Safaripark Beekse Bergen.

Brew at the zoo speciaalbierfestival
Bieren van Swinkels Family Brewers
Bierfestival brew at the zoo 2022

Bierfestival Brew@theZoo

Het in het buitenland al populaire evenement Brew@theZoo komt voor het eerst naar Nederland. Op vrijdag 24 en zaterdag 25 juni 2022 kunnen bierliefhebbers met uitzicht op de olifanten, gorilla's en nijlpaarden van Safaripark Beekse Bergen genieten van verschillende speciaalbieren uit de koker van Swinkels Family Brewers. Een deel van de opbrengst komt ten goede aan een beschermingsproject voor giraffen.

Brew@theZoo logo Tijdens Brew@theZoo kunnen deelnemers van 17.30 tot 22.00 uur speciaalbieren proeven op drie verschillende horecapleinen in het Safaripark in Hilvarenbeek. Er worden bieren geschonken van meer dan 25 verschillende bierbrouwerijen waaronder Uiltje Brewing Company (Haarlem), Brouwerij de Molen (Bodegraven) en Van Moll Craft Beer (Eindhoven). Ook lokale brouwers als Stadsbrouwerij 013 (Tilburg) en Bierbrouwerij de Roos (Hilvarenbeek) zijn vertegenwoordigd. Daarnaast zijn er diverse eetgelegenheden, is er op elk plein muziek en zijn er biersommeliers aanwezig die bierproeverijen begeleiden.

Thijs de Kort, horecadirecteur Swinkels Family Brewers Nederland: “Toen Beekse Bergen ons polste om samen een speciaalbierfestival te organiseren in het safaripark, waren we direct enthousiast! We pakken flink uit om elk type speciaalbierdrinker wat bijzonders aan te kunnen bieden. Zo kunnen gasten op het evenement meer dan 75 verschillende speciaalbieren proeven en brouwt Uiltje Brewing Company het speciaalbier ‘Big Five’ speciaal voor dit evenement.

Lees ook

Giraffe Conservation Foundation

Van elk verkocht toegangskaartje gaat 1 euro naar de Giraffe Conservation Foundation. Deze stichting zet zich in voor de bescherming van de giraffen in onder andere Ethiopië. Dat doen ze door het leefgebied te beschermen, bedreigingen van stropers tegen te gaan en de lokale bevolking te onderwijzen.

Voor bezoekers is Brew@theZoo een mooie kans om het safaripark op een andere manier te ervaren, zegt Rens Willemsen, general manager van Safaripark Beekse Bergen. “Speciaal voor dit festival openen we de dierentuin 's avonds, zodat deelnemers van de dieren kunnen genieten op een moment dat dit normaal niet kan, onder het genot van bijzondere speciaalbieren, fijne muziek en allerlei lekkere hapjes. En het is extra fijn dat we hiermee ook nog geld kunnen inzamelen ten behoeve van de giraffen.

Tickets en prijzen

De eerste Nederlandse editie van Brew@theZoo vindt het laatste weekend van juni plaats. Tickets à 45 euro zijn inclusief tien consumptiemunten voor drankjes en eten, een uniek proefglas, goodiebag, wandel-, bus- en bootsafari en gratis parkeren. De kaartverkoop start vandaag via www.brewatthezoo.nl (18+ evenement). Vervoer van en naar Safaripark Beekse Bergen vanaf treinstation Tilburg wordt geregeld. Ook is het mogelijk om te overnachten op Vakantiepark Beekse Bergen of op het Safari Resort. 

Brew at the Zoo plattegrond

Klik/tap op de plattegrond voor een grotere weergave.