Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Texelse Bierbrouwerij treedt toe tot Nederlandse Brouwers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Texelse Bierbrouwerij treedt toe tot Nederlandse Brouwers

01 juni 2015 om 09:28

De Texelse Bierbrouwerij treedt per 1 juni 2015 toe tot de vereniging Nederlandse Brouwers.

De Nederlandse Brouwers telt met de Texelse Bierbrouwerij 9 leden.

Texelse Brouweij en Nederlandse Brouwers
Texelse bierbrouwerij
Texelse bierbrouwerij

De Texelse Bierbrouwerij treedt per 1 juni 2015 toe tot de vereniging Nederlandse Brouwers. Hiermee telt Nederlandse Brouwers negen leden, die samen goed zijn voor ruim 95 procent van de bierproductie in Nederland.

Nederlandse Brouwers zeer verheugd

Cees-Jan Adema, directeur Nederlandse Brouwers: “We zijn zeer verheugd met de toetreding van de Texelse Bierbrouwerij tot Nederlandse Brouwers. Ze behoort tot de nieuwe generatie succesvolle brouwerijen, die hun plaats in de biermarkt hebben veroverd met mooie speciaalbieren, een aansprekend verhaal en een professionele marktbenadering. Met deze kennis en kunde kan de Texelse Bierbrouwerij een waardevolle bijdrage leveren in onze vereniging”. 

Lees ook

Texelse Bierbrouwerij blij met toetreding

Marten van der Loeff, algemeen directeur Texelse Bierbrouwerij: “Meehelpen bouwen aan een biercultuur in Nederland, daar dragen wij graag ons steentje aan bij. Er zijn allemaal spannende veranderingen aan de gang; speciaalbier staat enorm in de belangstelling en er komen steeds meer nieuwe brouwerijen bij. Als kleine brouwerij van ambachtelijke speciaalbieren hopen wij bij de Nederlandse Brouwers een schakel te kunnen vormen tussen klein en groot, tussen pils en speciaalbier.

Al ruim 15 jaar brouwen de Texelaars met passie hun bier op het eiland met ingrediënten van het eiland. En eigenzinnig als de bewoners van het Waddeneiland zijn, zo eigenzinnig vaart de Texelse Bierbrouwerij al die jaren zijn eigen koers. Met succes. De witte vlag met het rode logo wappert allang niet meer alleen op de Texelse duinen.

Nederlandse Brouwers spreekbuis voor hele sector

In een veranderende biermarkt is het krachtig als de brouwers de handen ineen slaan en gezamenlijk de  consument verleiden bier te kiezen boven andere alcoholhoudende dranken. Initiatieven zoals de Week van het Nederlandse Bieren de onlangs gelanceerde Love Beer campagne zijn hier mooie voorbeelden van. Nederlandse Brouwers heeft de ambitie een spreekbuis te zijn voor de hele sector. Om deze reden heeft ze onlangs haar structuur aangepast waardoor het voor andere brouwers makkelijker wordt tot Nederlandse Brouwers toe te treden. De Texelse Bierbrouwerij heeft deze stap nu als eerste gezet.

Leden Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van negen in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa BrouwerijBavaria N.V., Budelse Brouwerij B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V., Texelse Bierbrouwerij. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95% van de bierproductie in Nederland.

Cookie instellingen