Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Thuistap vergelijking

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Thuistap
Sinds een aantal jaar zijn de biertapsystemen in opmars. Logisch dus dat het Biernet.nl-team een vergelijking heeft gemaakt van de biertapsystemen die nu te verkrijgen zijn. Wij hebben de Beertender, Perfect Draft en de Wonderbar intensief getest. De Zaicon BIER Caddy hebben wij helaas niet getest, maar er is wel geprobeerd zoveel mogelijk informatie over de Zaicon weer te geven.

De Beertender (o.a. Heineken en Amstel) is in maart 2004 geïntroduceerd. De Perfect Draft van Inbev met o.a. de merken Dommelsch en Grolsch volgde op gepaste afstand, in oktober 2005. En in mei 2012 is er een geduchte concurrent bijgekomen: de Wonderbar. Of deze echt zo 'wunderbar' is kun je hieronder lezen. Princess heeft ook aangekondigd om met een thuistap te komen, maar deze is nog niet op de markt en is dan ook niet in onderstaande vergelijking te vinden.

Biertap


Beertender


Perfect Draft


Wonderbar

WunderbarCooler 

Fabrikant

Krups

Philips

Support Plus B.V.

Support Plus B.V.

Geschikt voor

Heineken, Amstel, Brand, Wieckse Witte, Amstel Bock, Murphy's Irish Red en Affligem Blond abdijbier

Dommelsch, Hertog Jan, Jupiler, Grolsch en Bavaria

Alle biermerken (meer dan 130) uit binnen- en buitenland

Alle biermerken (meer dan 130) uit binnen- en buitenland

Fust inhoud

4 liter

6 liter

4, 5, en 6 liter

4, 5, en 6 liter

Koeltijd

8 tot 10 uur

15 uur

2 uur

8 tot 10 uur

Koelwijze

Koelplaat

Koelplaat

Koelcompressor

Koelplaat

Gewicht

7 KG

8 KG

14 KG

8,5 KG

Afmeting 
BxHxD

300 x 
494 x 
452 mm

260 x
430 x
500 mm

300 x 
410 x 
560 mm

290 x 
410 x 
550 mm

Koel temperatuur

3, of 5 of 6 °C

3 °C

3 tot 9 °C (instelbaar)

3 tot 9 °C (instelbaar)

Pomp druk

1,2 bar

1,35 bar

1,38 bar

geen pomp

Vermogen

70 Watt

70 Watt

88 Watt

Geen opgave

Garantie

24 maanden fabrieksgarantie

24 maanden
fabrieksgarantie

12 maanden
fabrieksgarantie

12 maanden
fabrieksgarantie

Ondersteuning

Gratis 0800 nummer klantenservice

0900 nummer klantenservice (5 cent / minuut)

Gratis 0800 nummer klantenservice

Gratis 0800 nummer klantenservice

Aansluiten

Plug & Play

Plug & Play

10 minuten installeren

10 minuten installeren

Lekbak

ja

ja

ja

ja

Afschuimer

ja

ja

ja

ja

Afneembare taphendel

B60: nee
B95: ja

ja

nee

nee

Kleuren

B60: zwart, zwart/zilver, chroom
B95: zwart/rvs 

zwart

aluminium/zwart

aluminium/zwart

Extra's

B95: Display waarop tapvolume, aftelkalender en temperatuur staat

Display met volume en temperatuurindicatie

Display met temperatuurindicatie. Gratis leeg fust om frisdrank, cocktails of wijn mee te tappen

Display met temperatuurindicatie. Gratis leeg fust om frisdrank, cocktails of wijn mee te tappen

Prijs Kijkshop

B90: € 139.00
B95: € 199.00

€ 199.00

Niet hier te koop

Niet hier te koop

Prijs Pixmania

Niet hier te koop

Niet hier te koop

Niet hier te koop


Conclusies

  • Op het eerste gezicht heeft de Beertender de mooiste uitstraling, bovendien zijn er verschillende soorten met allemaal een net iets andere look. Wel is deze tap qua gewicht vrij licht, net zoals de Perfect Draft. Wat dat betreft straalt de Wonderbar meer uit, hij is een stuk zwaarder, robuust en kan duidelijk tegen een stootje. Kan handig zijn als jij en je vrienden wat meer biertjes op hebben...
  • De Beertender B95 heeft een mooi Display met het volume wat nog aanwezig is in de tap, het aantal dagen dat het fust nog goed is en de temperatuur van het bier. Bij de Perfect Draft is het volume en de temperatuur te bekijken en bij de Wonderbar is er alleen de temperatuur indicatie. De Beertender B60 heeft geen display.
  • Toen wij voor het eerst een fust (4 liter Wieckse Witte) wilden aansluiten op de Wonderbar was het even puzzelen. Er zijn namelijk voor elk soort vat speciale hulpstukken die er op moeten. Maar als je handleiding er de eerste keer direct bij pakt is het geen probleem. Bij de Beertender en Perfect Draft is dit helemaal geen probleem, je stopt het vat erin en hij begint direct met koelen.
  • Bij onze test was het fust bij de Wonderbar binnen de 2 uur op 'bedrijfstemperatuur', terwijl we bij de Beertender en Perfect Draft wel even moesten wachten voordat we een lekker koud pilsje konden tappen. Uit het feit dat wij toch wel geregeld een biertje drinken en weinig zin hebben om te wachten tot je net gekochte fust op temperatuur is, is qua koeling (een niet onbelangrijk aspect) de Wonderbar superieur. De Wonderbar heeft namelijk een koel processor; de Beertender en Perfect Draft een koel plaatje.
  • Als de temperatuur van het bier in het vat goed koud is, dan is de tap kwaliteit van alle drie de systemen prima in orde. Als de temperatuur te hoog is dan, dan komt er teveel schuim uit, maar dit geldt weer voor alle drie de systemen.
  • De Beertender kan alleen fustjes van 4 liter aan en de Perfect Draft alleen 6 liter. Volgens ons is dit echt een enorme misser. Tenminste, wij zijn niet enorm merkgebonden, en willen de ene keer Grolsch en de andere keer misschien weer Heineken of Wieckse Witte. Met behulp van de (simpele) hulpstukken die gratis worden geleverd bij de Wonderbar kunnen alle fusten worden aangesloten. Bovendien zijn in Duitsland de fusten stukken goedkoper, en deze zijn dan ook te gebruiken in de Wonderbar.
  • Het extra tapvat wat geleverd wordt bij de Wonderbar is een leuk extraatje. Frisdrank voor de kids, een lekker wijntje met de dames, een fust met redbull/wodka of een andere lekkere cocktail, het kan allemaal en het geeft weer een extra dimensie aan deze thuistap.
  • De twee Beertenders zijn een stuk duurder dan de Perfect Draft en de Wonderbars, waarom is ons niet helemaal duidelijk.

Oordeel Biernet.nl-team

De Beertender B95 ziet er mooist uit en ook het display met informatie is het beste. Deze informatie is een leuk extraatje, maar maakt de tap niet tot onze favoriet. Want wij waren het snel eens: de Wunderbar is dé thuistap die je moet hebben. Hij is multifunctioneel. Er kunnen meerdere biermerken en fusten op worden aangesloten en ook heb je je eigen tapvat voor cocktails, wijn en frisdrank. En de interne koeler van de Wonderbar is superieur vergeleken met de Beertender en de Perfect Draft.