Heineken on Tour

Heineken Pilsener

Heineken logo
Brouwerij Heineken Brouwerij
Land Nederland
Gebrouwen sinds 1873
Soort Pils
Alcohol 5%
Gisting Ondergisting
Kleur Blond
Drink temperatuur 4-6 °Celsius
Stamwortgehalte 11.90
Website heineken.nl
Meer Heineken

Heineken Pilsener kopen

Heineken Pilsener is online te koop bij:

Verpakkingen van Heineken Pilsener:
Prijzen van Heineken Pilsener Aanbiedingen van Heineken Pilsener

Smaak & beschrijving

Heineken Pilsener heeft een mild bittere smaak en is makkelijk doordrinkbaar. Heineken pils bevat 5% alcohol en heeft wereldwijd veel liefhebbers. 

Heineken Historie

In 1864 kocht de 22-jarige Gerard Adriaan Heineken brouwerij de Hooiberg in Amsterdam. In 1873 werd de naam van de brouwerij veranderd in Heineken Bierbrouwerij. Na de Eerste Wereldoorlog richtte de brouwer zich steeds meer op export.

In 1889 was de brouwerij uitgegroeid tot de grootste en belangrijkste brouwerij van Nederland. Heineken verkocht al meer dan 200.000 hectoliters per jaar, enorme aantallen als je bedenkt dat 3000 hectoliter het gemiddelde per brouwerij was. 

Zware tijden

Heineken etiket ter ere van de export naar New YorkDoor de oorlog en de daaropvolgende economische crisis in de jaren '30 zijn het zware tijden voor iedereen, ook voor de Amsterdamse brouwer. Maar de tweede generatie directeur Dr. Henri Pierre Heineken loodst zijn bedrijf er vakkundig doorheen. Het bedrijf concentreert zich meer op export, onder andere richting de Verenigde Staten. in 1933 kun je voor het eerst een Heineken Pilsner in New York bestellen, en dat kan nu nog steeds. 

Merken van Heineken

Er vallen meerdere biermerken onder Heineken. Bijvoorbeeld Amstel, Brand, Wieckse, Jillz en Strongbow zijn eigendom van de Nederlandse brouwerij. Inmiddels is Heineken in meer dan 170 landen verkrijgbaar. Het is een van de grootste brouwers ter wereld, met ruim 130 brouwerijen in meer dan 70 landen. De belangrijkste internationale merken zijn Heineken en Amstel.

Biermerken van Heineken

Bierpakket met Heineken

Hollands bierpakketHeineken is ook te koop in het Hollands bierpakket. 

Naast Heineken vind je bekende Nederlandse pilseners als Grolsch, Amstel, Bavaria en Hertog Jan in dit pakket!

Dit bierpakket is het ideale cadeau, want je kunt het ook nog personaliseren, zodat je een mooie boodschap voor het feestvarken kunt meegeven! 

Heineken Ellipse glas

Heineken bierglasHet originele Heineken bierglas staat te koop in de shop. Het Heineken Ellipse glas werd in 2010 geïntroduceerd voor de horeca. Maar je kunt dit originele bierglas ook voor thuis bestellen. 

Drink je liever uit een vaasje? Ook het Heineken vaasje vind je in onze shop. 

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Heineken Pilsener

No Compromises
When you drive, just one beer is too many. Deze commercial van Heineken met in de hoofdrol Nico Rosberg geeft aan dat één biertje al te veel is.

Meer reclames van Heineken Pilsener

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!