Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kerstbierfestival | Bierfestival in België

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kerstbierfestival

Kerstbierfestival is een bierfestival in België. Op het jaarlijkse festival kun je Belgische kerst- en winterbieren proeven. In totaal zullen er 220 bieren zijn.

Kerstbierfestival
Alken Maes bieren
alken

Veel kerst- en winterbieren

Op het jaarlijks Kerstbierfestival kan je uitgebreid Belgische kerst- en winterbieren proeven. Het proeven gebeurt uit glaasjes van 15 cl zodat je goed de verschillende brouwsels kunt beoordelen. De organisatie doet telkens hun best om je te verrassen met zelfs de meest exclusieve brouwsels van de kleinste en meest afgelegen brouwerijen. 

Het kerstbierfestival probeert alle in België gebrouwen kerst- en winterbieren aan te bieden. Sommige bieren hebben zijn zowel van het vat als op fles, en ook voor een warm geserveerde gluhkriek moet je bij het Kerstbierfestival zijn. In totaal komt er een lijst van om en bij de 220 bieren presenteren, waarvan een 20-tal van het vat en 4 warm geserveerde gluhbieren. Sinds een aantal jaren zijn er ook veel winterbieren die op houten vaten zijn gerijpt. Altijd een ontdekking voor de liefhebber.

Kerstbierfestival verwelkomt elk jaar zo'n 2300 dorstige kerstbierliefhebbers uit een 30 tal landen in de Essense Heuvelhal. Voor beide dagen is er een exclusieve online voorverkoop via deze website. De voorverkoop gaat van start op 1 augustus en gaat zeer snel, wees er dus op tijd bij! Enkel op zaterdagavond vanaf 19u kan je tickets aan de kassa kopen.

Het kerstbierfestival heeft intussen een reputatie als internationaal topevenement, een ontmoetingsplaats voor bierliefhebbers uit alle windstreken en werelddelen. 

(Openings)tijden

Zaterdag 14 december van 13:00 tot 23:00 uur
Zondag 15 december van 12:00 tot 19:00 uur

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen