Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lux Brewery

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lux Brewery

Lux Brewery is een bierbrouwerij uit Eindhoven (Nederland) die is opgericht in 2014. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Lux Brewery header image
Lux brewery logo
luxe frambozen stout van lux brewery

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Lux Brewery

Lux Brewery heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Lux Brewery!
 • R’Eye of the Storm - Gerstewijn - 10%

  De rogge en de Europese hoppen geven het bier een licht kruidige smaak en de honing zorgt voor een zachte, zoete smaak welke in de afdronk duidelijk aanwezig is.

 • Luxe Frambozen Stout - Stout - 7,5%

  Bij de Luxe Frambozen Stout is er niks mis gegaan bij het brouwproces. De stout heeft een zuurtje door de hoeveelheid frambozen die er zijn aan toegevoegd. Een stevige en frisse stout. 

  Achtergrond informatie

  Enkele jaren voor het ontstaan van Lux Brewery werd er op de TU Eindhoven een bierbrouwcommissie bij de studievereniging voor Werktuigbouwkunde, W.S.V. Simon Stevin, opgericht.

  Het eerste jaar werd er nog gebruik gemaakt van bestaande recepten, maar aan het einde van dat jaar zijn twee leden van de commissie zelfstandig gaan brouwen, op basis van de aanwezige ingrediënten en een idee van het type bier.

  Lees ook

  Jaren experimenteren

  Na enkele jaren van experimenteren en gebruik maken van het netwerk met onder andere een speciaalbiercafé, werd besloten dat het tijd was om de stap te maken naar een bedrijf: een bierbrouwerij zonder eigen (grootschalige) installatie.

  Er wordt nog steeds thuis geëxperimenteerd waarna contact wordt opgenomen met een brouwerij waar het op grote schaal kan worden gebrouwen.

  Vooruitzichten

  Na een voorzichtige start in 2014 met de Luxe Dubbel, werd eind 2015 de Luxe Quadrupel geïntroduceerd. In 2016 zijn daar de Quinoa Pale Ale, Luxe Weizen, Luxe Cascara Bock en de R’eye Of The Storm (collab met PAPA Brews) aan toegevoegd. In 2017 is het eerste nieuwe bier al geïntroduceerd: de Luxe Frambozen Stout. Dit jaar komen er nog diverse nieuwe bieren bij, dus wil je op de hoogte blijven houdt dan de Facebook-pagina van Lux Brewery in de gaten!

  Lux Brewery in het nieuws

  • Dutch Beer Challenge 2019

   Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

   De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge 2019 zijn bekendgemaakt. In totaal vielen er 76 (speciaal)bieren in de prijzen tijdens de grootste bierverkiezing van Nederland.

  • Beer Geeks jubileum

   Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

   Naar aanleiding van zowel het 5 jarig bestaan van de Facebookgroep Beer Geeks als het behalen van 10.000 leden slaan meer dan 30 brouwerijen hun handen ineen om gezamenlijk 1 bier te brouwen waarvan alle opbrengsten naar stichting ALS gaan.

  Cookie instellingen