Lux Brewery

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Herzenbroekenweg 66
Postcode
5642 NP
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (5 jaar actief)
Opgericht in
2014
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Lux Brewery

Lux Brewery in het nieuws

Winnaars Dutch Beer Challenge 2019

Beer Geeks brouwen voor Stichting ALS

Achtergrond informatie

Enkele jaren voor het ontstaan van Lux Brewery werd er op de TU Eindhoven een bierbrouwcommissie bij de studievereniging voor Werktuigbouwkunde, W.S.V. Simon Stevin, opgericht.

Het eerste jaar werd er nog gebruik gemaakt van bestaande recepten, maar aan het einde van dat jaar zijn twee leden van de commissie zelfstandig gaan brouwen, op basis van de aanwezige ingrediënten en een idee van het type bier.

Jaren experimenteren

Na enkele jaren van experimenteren en gebruik maken van het netwerk met onder andere een speciaalbiercafé, werd besloten dat het tijd was om de stap te maken naar een bedrijf: een bierbrouwerij zonder eigen (grootschalige) installatie.

Er wordt nog steeds thuis geëxperimenteerd waarna contact wordt opgenomen met een brouwerij waar het op grote schaal kan worden gebrouwen.

Vooruitzichten

Na een voorzichtige start in 2014 met de Luxe Dubbel, werd eind 2015 de Luxe Quadrupel geïntroduceerd. In 2016 zijn daar de Quinoa Pale Ale, Luxe Weizen, Luxe Cascara Bock en de R’eye Of The Storm (collab met PAPA Brews) aan toegevoegd. In 2017 is het eerste nieuwe bier al geïntroduceerd: de Luxe Frambozen Stout. Dit jaar komen er nog diverse nieuwe bieren bij, dus wil je op de hoogte blijven houdt dan de Facebook-pagina van Lux Brewery in de gaten!

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.