Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Baros Bier | Passie & Traditie

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Baros Bier

Brouwerij Baros Bier is een bierbrouwerij uit Sprang-Capelle (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Baros bier
Baros bier logo
First Summer Witbier Baros

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Baros Bier

Brouwerij Baros Bier heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Baros Bier!
 • Baros First Summer - Wit - 5%

  First Summer is een eigentijds witbier, met respect voor traditie. Een fris aroma met wat sinaasappel en koriander. De smaak is een beetje kruidig en licht zoet met een zuurtje. Een fijne afdronk waarbij een klein bittertje het bier mooi in balans brengt. Dit alles maakt van First Summer een mooi en doordrinkbaar witbier.

  Achtergrond informatie

  Passie voor brouwen 

  Al meer dan 15 jaar brouwen Ton Baeten en Peter Rosman bier. In het begin met wisselend succes, desalniettemin bleven zij altijd met veel passie en erg veel plezier bier brouwen. In de loop van de jaren kreeg het brouwen, Ton en Peter, steeds meer in de greep waardoor de frequentie en kwaliteit van het brouwen ook toenam. 

  Lees ook

  Realisatie 

  In 2017 hebben zij een Grainfather aangeschaft waardoor zij het bouwproces veel preciezer konden controleren, daarnaast konden zij nu ook meer aandacht besteden aan het ontwikkelen van hun eigen recepten. Begin 2018, viel de witbier goed in de smaak bij velen. Door de waardering van anderen besloten, Ton en Peter, zo Baros Bier op te richten. De eerste echte activiteit van Baros Bier was om samen met een bevriende, Brouwerij de 3 Horne uit Kaatsheuvel, hun witbier op grote schaal te brouwen. Zo was hun eerste bier genaamd ''First Summer'' op 21 juni 2018 klaar. 

  Brouwen bij de 3 Horne

  Brouwerij Baros Bier brouwt verder al zijn bier zelf, maar bij grotere batches, brouwen zij het samen met Brouwerij de 3 Horne. De 3 Horne zijn te vinden via: https://de3horne.nl/

  Brouwerij Baros Bier in het nieuws

  • Black Sabbath van Brouwerij Bliksem verkozen tot Beste bier van Brabant 2018

   Black Sabbath is Brabants Lekkerste Bier 2018

   Black Sabbath van Brouwerij Bliksem uit Breda is verkozen tot Brabants Lekkerste Bier 2018. Deze pikzwarte Quadrupel heeft een alcoholpercentage van 10% en bevat tonen van karamel, koffie en donkere mout.

  Bier van Brouwerij Baros Bier is te drinken tijdens