Brouwerij Baros Bier

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Julianalaan 78
Postcode
5161 BC
Actieve brouwerij
Ja (1 jaar actief)
Opgericht in
2018
Type brouwerij
Brouwerijhuurder
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij Baros Bier

Brouwerij Baros Bier in het nieuws

Black Sabbath is Brabants Lekkerste Bier 2018

Achtergrond informatie

Passie voor brouwen 

Al meer dan 15 jaar brouwen Ton Baeten en Peter Rosman bier. In het begin met wisselend succes, desalniettemin bleven zij altijd met veel passie en erg veel plezier bier brouwen. In de loop van de jaren kreeg het brouwen, Ton en Peter, steeds meer in de greep waardoor de frequentie en kwaliteit van het brouwen ook toenam. 

Realisatie 

In 2017 hebben zij een Grainfather aangeschaft waardoor zij het bouwproces veel preciezer konden controleren, daarnaast konden zij nu ook meer aandacht besteden aan het ontwikkelen van hun eigen recepten. Begin 2018, viel de witbier goed in de smaak bij velen. Door de waardering van anderen besloten, Ton en Peter, zo Baros Bier op te richten. De eerste echte activiteit van Baros Bier was om samen met een bevriende, Brouwerij de 3 Horne uit Kaatsheuvel, hun witbier op grote schaal te brouwen. Zo was hun eerste bier genaamd ''First Summer'' op 21 juni 2018 klaar. 

Brouwen bij de 3 Horne

Brouwerij Baros Bier brouwt verder al zijn bier zelf, maar bij grotere batches, brouwen zij het samen met Brouwerij de 3 Horne. De 3 Horne zijn te vinden via: https://de3horne.nl/

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.