Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Allema | Brouwerij uit Zwolle

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Allema

Brouwerij Allema is een bierbrouwerij uit Zwolle (Nederland) die is opgericht in 2020. Deze brouwerij heeft 5 bieren in het assortiment.

Vijf bieren van Brouwerij Allema
Brouwerij Allema logo
Bieren logos brouwerij Allema

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Allema

Brouwerij Allema heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Allema!
 • Goed Huwelijk - Dubbel - 6,8%

  Goed Huwelijk is een dubbel met een fris bitter karakter en uiteraard het licht zoete wat een dubbel hoort te hebben. Perfecte combinatie met een borrelplank of je maakt er heerlijke Belgische stoof mee. Dat noemen wij een goed huwelijk!

 • Moeders Mooiste - Weizen - 6,3%

  Je proeft het voorjaar. De subtiele toevoeging van Szechuanpeper geeft dit bier een frisse tinteling van de lente.

 • Broers Bier - Saison - 6,5%

  Boers Bier is een heerlijke zomerse Saison met citroengras en koriander. Door het gebruik van een Nieuw-Zeelandse hop heeft dit bier een fijn en fris karakter.

 • Allema Nakomertje - Pale Ale - 3,8%

  Drie verschillende mouten geven dit bier zijn volle smaak. De mooie combi van 3 hopsoorten en kleine toevoeging van korianderzaad zorgen voor het open karakter van dit bier.

  Achtergrond informatie

  Joost Allema en Laurens ter Veen brouwden hun eerste bier in 2013 na een scheikundeles. Joost Allema is blijven brouwen en heeft in 2020 de eerste bieren op de markt gebracht met zijn broer Jasper Allema.

  Duurzaamheid

  Brouwerij Allema is zich bewust van de impact van het brouwen op het milieu. De brouwerij werkt aan het verduurzamen van het brouwproces. Zo wordt het brouwhuis in Zwolle voorzien van zonnepanelen. Sinds 2023 is de brouwerij gevestigd in Zwolle, waar zij een eigen brouwinstallatie gaan gebruiken. De installatie heeft een capaciteit van 500 liter per batch en zij brouwen ongeveer 300 hectoliter per jaar.

  Lees ook

  In de eerste jaren van de brouwerij (van 2020 tot midden 2023) opereerde Brouwerij Allema als huurbrouwerij vanuit Groningen.

  Huurbrouwerij vanuit Groningen

  Brouwerij Allema startte in 2020 een huurbrouwerij in Groningen. De brouwerij is opgezet door Joost Allema die al sinds zijn 16de bezig is met het brouwen van bier. De huurbrouwerij maakte in het eerste jaar gebruik van de ketels van de Vechtdal Brouwerij en De Noord-Hollandse Bierbrouwerij.

  Joost over het ontstaan van de brouwerij: "Rond mijn 16de ben ik begonnen met bierbrouwen. Met een paar vrienden in de schuur, met een blik moutextract, bier proberen te maken. Dat ontwikkelde zich dat ik tijdens mijn studie een kleine ketel aanschafte om in mijn studentenkamer bier te kunnen brouwen met mouten. Na mijn studie ben ik fanatiek doorgegaan met brouwen, de laatste paar jaren voor de officiële oprichting van de brouwerij samen met mijn broer Jasper. De resultaten waren mooie bieren waar steeds meer vraag naar kwam. Daardoor zijn we ons gaan oriënteren wat de mogelijkheden waren als huurbrouwer. En die mogelijkheden waren er volop. Begin 2020 zijn we dan van start gegaan en hebben in dat jaar direct drie bieren op markt gebracht."

  Cookie instellingen