Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Kornuit | biermerk van Grolsch | Verrassend fris pils

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kornuit

Kornuit pils werd in 2013 geïntroduceerd door Grolsch. Grolsch Kornuit werd toen als fris, doordrinkbaar pils gelanceerd als tegenhanger van het meer bittere Grolsch Premium Pilsener.

Kornuit biermerk
Kornuit van Grolsch
Kornuit JAJEM logo

Achtergrond Informatie

Kornuit bieren worden gebrouwen door Grolsch Brouwerij in Boekelo. Er zijn op dit moment 3 biermerken van Kornuit bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Kornuit pils werd in 2013 geïntroduceerd door Grolsch. Grolsch Kornuit werd toen als fris, doordrinkbaar pils gelanceerd als tegenhanger van het meer bittere Grolsch Premium Pilsener. In 2019 werd Kornuit 0.0% gelanceerd en ook de biermix Kornuit JAJEM zag in dat jaar het levenslicht. 

Alle Kornuit merken

 • Kornuit 0.0% - Pils - 0%

  Kornuit 0.0% is gebrouwen met de citrus-hop Cascade. Hierdoor smaakt het bier vanaf de eerste slok verrassend fris. Door het unieke brouwproces zijn de meesterbrouwers van Kornuit in staat om op geheel natuurlijke wijze een alcoholvrije Kornuit te brouwen met behoud van de frisse smaak en de zachte afdronk.  

 • Kornuit JAJEM - Biermix - 5,9%

  Kornuit JAJEM is een frisse combi van bier en jenever met natuurlijke citrus aroma's. Deze biermix heeft een licht zoete, frisse smaak en 5,9% alcohol. Het is een ideale drank voor tijdens een feestje, op een festival of in de zon op het terras.

 • Kornuit Pils - Pils - 5%

  Grolsch Kornuit heeft een frisse smaak en een zachte afdronk. Grolsch wil op deze manier een nieuwe en jongere doelgroep bereiken. Door het toevoegen van een andere hopsoort dan in normaal Grolsch bier is Kornuit van Grolsch een verrassend fris pils met een zachte afdronk.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Kornuit

 • Grolsch stopt met Kornuit

  Grolsch gaat dit jaar stoppen met hun biermerk Kornuit. Dat heeft de brouwer besloten om zodoende meer focus te kunnen leggen op de merken Grolsch en Peroni Nastro Azzurro.

  12 jan 2022 bij Nieuws

 • BrewDog inspireert: kordaat idee van Grolsche Kornuiten

  Daags nadat de Grolsche Bierbrouwerij liet weten de strijdbijl te begraven aangaande een conflict met een supermarkt, kondigt het zelf een idee aan dat rechtstreeks ingegeven lijkt door de Schotse brouwerij BrewDog. 

  23 okt 2020 bij Nieuws

 • Kornuit maakt Nederland groener met aanleg eigen bos

  Het biermerk Kornuit gaat een eigen bos planten om de CO2 uitstoot die vaak gepaard gaat met bijzondere momenten of evenementen te compenseren.

  21 okt 2020 bij Nieuws

 • Opnieuw uitstel in uitspraak Kordaat vs. Kornuit

  Grolsch en Lidl hebben de rechter verzocht om nog geen uitspraak te doen in de langlopende zaak over de biermerken Kordaat en Kornuit. De partijen zijn nog in onderhandeling om tot een schikking te komen. 

  9 okt 2020 bij Nieuws

 • Grolsch en Lidl in onderhandeling over Kordaat Bier

  Grolsch en Lidl zijn op het laatste moment toch in onderhandeling om hun geschil over Kordaat bier te schikken. De brouwer en supermarkt gaan om de tafel, terwijl het gerechtshof in Den Haag juist klaar was om uitspraak te doen. 

  9 sep 2020 bij Nieuws

 • Grolsch zet volgende stappen in verdere verduurzaming van verpakkingen

  Bierbrouwer Grolsch heeft al ruim 70% van haar verpakkingen voor de Nederlandse markt in de vorm van retour- of hervulbare verpakkingen. Nagenoeg 100% van de Grolsch verpakkingen voor de Nederlandse markt is recyclebaar. 

  30 apr 2019 bij Nieuws

 • Kornuit JAJEM: nieuwe biermix van pils en jenever

  Kornuit JAJEM is een nieuwe biermix van pils en jenever. Kornuit en JAJEM zijn twee echt Nederlandse merken die beide staan voor het creëren van mooie momenten en het vieren van het leven. 

  24 apr 2019 bij Nieuws

 • Grolsch in beroep tegen Kordaat uitspraak

  Grolsch gaat in hoger beroep tegen het besluit van de rechtbank dat Lidl mag doorgaan met de verkoop van hun eigen pils genaamd Kordaat. Volgens de Twentse brouwer lijkt de naam te veel op het hun Kornuit pils.

  29 mrt 2019 bij Nieuws

 • Kordaat mag blijven van de rechter

  Het bier Kordaat van Lidl mag blijven bestaan van de rechter. Bierbrouwer Grolsch had een kort geding aangespannen tegen Lidl, omdat Kordaat te veel op Kornuit van Grolsch zou lijken. 

  28 feb 2019 bij Nieuws

 • Grolsch lanceert Kornuit 0.0%

  Bierbrouwer Grolsch introduceert aankomende week Kornuit 0.0%, de alcoholvrije variant van het pilsmerk Kornuit. Dit alcoholvrije bier is louter op blik verkrijgbaar.

  26 feb 2019 bij Nieuws

 • Grolsch wil dat Lidl stopt met Kordaat bier

  Gisteren was er een kort geding bij de voorzieningenrechter in Rotterdam. Grolsch eiste daar dat Lidl stopt met het 'Kornuit-achtige bier' Kordaat.

  15 feb 2019 bij Nieuws

 • Kornuit start met circulaire drinkbekers op festivals

  Grolsch en Kornuit willen de hoeveelheid plastic afval op festivals verkleinen. Om dit te bewerkstelligen start Kornuit een pilot met circulaire drinkbekers.

  24 jul 2018 bij Nieuws

 • Zie alle Kornuit nieuwsberichten.

  Cookie instellingen