Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westmalle

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westmalle

Alle aanbiedingen van Westmalle.

Westmalle Dubbel
Westmalle Tripel

Achtergrond Informatie

Westmalle bieren worden gebrouwen door Westmalle Brouwerij in Westmalle. Er zijn op dit moment 2 biermerken van Westmalle bekend. Bekijk de bieren in onderstaande overzicht.

Alle Westmalle merken

  • Westmalle Dubbel - Dubbel - 7%

    In de neus vallen de esters en fruitigheid op. Men herkent er vooral toetsen van rijpe banaan in. De smaak is fruitig en licht bitter met een lange droge afdronk.

  • Westmalle Tripel - Tripel - 9,5%

    Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid. De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.

Bekijk alle merken

4 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Alouis Heijmans (gast) op 18-07-2017 om 09:55:17

Natuurlijk in het juiste glas uitserveren. Mooie chocoladeachtige donkerbruine kleur. Een crème kleurige kraag die stevig overeind blijft en zich mooi verdeelt over het glas. Ergens ruik je een zoetige geur. De volmondige smaak bevat een lichte plezierige zoetigheid. Heerlijke nadronk die nog even blijft hangen. Meer op temperatuur proef je een zachte moutigheid en komt deze originele trappist helemaal tot zijn recht. Alles bij elkaar een waar juweeltje.

Arnout (gast) op 29-12-2016 om 23:20:59

Westmalle Tripel is de beste tripel, zoniet het beste bier, dat er bestaat! Zo'n breed palet aan smaken (geur, mondgevoel, zeer lange afdronk) maar toch harmonieus en niet schreeuwerig. Je raakt er niet over uitgepraat.Een klein wonder dat het gewoon bij de AH in het schap staat voor een lage prijs, waarmee we ons zeker zeer gelukkig mogen prijzen!Als enkel minpuntje dient genoemd dat men deze trappist beter niet op een lege maag degusteert, daar het zwaarder valt dan het alcoholpercentage zou doen vermoeden.

BertV (gast) op 20-03-2015 om 16:29:24

Het klinkt negatief, maar het is positief bedoeld: net als bij coca cola is er geen ¨winnend¨ onderdeel in de smaak waardoor het nooit gaat vervelen.

Ruikt licht naar bananen bij inschenken, veel koolzuur. Aardig droog, complexe smaak. De beste tripel wat mij betreft, al is deze zo goed te verkrijgbaar dat het niet meer om een ambachtelijk monniken brouwsel kan gaan.

Thomas (gast) op 27-12-2012 om 08:37:10

Mosselen koken met Westmalle Tripel is echt een aanrader. Uiteraard niet alle voorraad in de pan gieten :)

Zie meer reacties

Zie minder reacties