Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Westmalle

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Westmalle

Westmalle is bier dat wordt gebrouwen in de Abdij van Westmalle. Westmalle heeft twee trappistembieren in het assortiment, namelijk Dubbel en Tripel.

Westmalle header
Westmalle Tripel kelk

Achtergrond Informatie

Westmalle bieren worden gebrouwen door Abdij van Westmalle in Westmalle. Er zijn op dit moment 2 biermerken van Westmalle bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Westmalle merken

 • Westmalle Dubbel - Dubbel - 7%

  In de neus vallen de esters en fruitigheid op. Men herkent er vooral toetsen van rijpe banaan in. Daarnaast herken je toetsen van karamel en licht gebrande mout. Westmalle Dubbel heeft een fraaie crèmekleurige dikke schuimkraag. Het evenwichtige trappistenbier heeft een met zacht mondgevoel en een lange, droge afdronk.

 • Westmalle Tripel - Tripel - 9,5%

  Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid. De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Westmalle

 • Fuck Wijn podcast proeft en bespreekt verschillende bierstijlen

  De nieuwe podcast over bier 'Fuck Wijn' gaat de komende weken met bekende gasten verschillende bierstijlen proeven en bespreken. Luister en proef mee met Ronald Giphart en Ronald van de Streek.

  16 mrt 2021 bij Nieuws

 • Westmalle Extra voortaan op ruimere schaal verdeeld

  Westmalle Extra werd jaren lang exclusief door de monniken van Westmalle gedronken. Daarna werd het bier ook te koop aangeboden aan de poort van de abdij, maar vanaf nu wordt dit blonde trappistenbier op bredere schaal verdeeld.

  16 mrt 2021 bij Nieuws

 • Verzorgingslijn met Westmalle Dubbel door Trappistinnen ontwikkeld

  De trappistinnen van Brecht ontwikkelden een complete verzorgingslijn met Westmalle Dubbel als ingrediënt. Waar het vorig jaar begon met een shampoo is er nu een volledige lijn uitgebracht. 

  1 dec 2020 bij Nieuws

 • Ambachtelijk speciaalbier is heel gezond

  Ambachtelijke speciaalbieren hebben probiotische bacteriën die de darmgezondheid kunnen bevorderen en de immuniteit kunnen verbeteren. Proost op je gezondheid!

  5 dec 2019 bij Nieuws

 • Zie alle Westmalle nieuwsberichten.

  Cookie instellingen