Westmalle Tripel

Westmalle Tripel Logo
Brouwerij Westmalle Brouwerij
Land België
Gebrouwen sinds 1956
Soort Tripel bier
Alcohol 9,5%
Gisting Bovengisting
Kleur Goudgeel
Drink temperatuur 12-14 °Celsius
Stamwortgehalte 20.00
Website trappistwestmalle.be/...
Meer Westmalle

Westmalle Tripel kopen

Westmalle Tripel is online te koop bij:

Smaak & beschrijving

Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid. De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.

Dit goudkleurige tripel bier past goed bij volgende gerechten:

- Kruidige of pikante gerechten
- Gerookte of gegrilde vis
- Schaal- en schelpdieren, gevogelte en lichte vleessoorten zoals kalfsvlees
- Harde en pittige kazen

Westmalle Tripel wordt ook wel de ''moeder van alle tripels'' genoemd. Westmalle Tripel werd voor het eerst in 1934 in de abdij van Westmalle gebrouwen naar aanleiding van de ingebruikname van de nieuwe brouwzaal. De huidige formule blijft al sinds 1956 nagenoeg onveranderd.

3 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Arnout (gast) op 29-12-2016 om 23:20:59

Westmalle Tripel is de beste tripel, zoniet het beste bier, dat er bestaat! Zo'n breed palet aan smaken (geur, mondgevoel, zeer lange afdronk) maar toch harmonieus en niet schreeuwerig. Je raakt er niet over uitgepraat.Een klein wonder dat het gewoon bij de AH in het schap staat voor een lage prijs, waarmee we ons zeker zeer gelukkig mogen prijzen!Als enkel minpuntje dient genoemd dat men deze trappist beter niet op een lege maag degusteert, daar het zwaarder valt dan het alcoholpercentage zou doen vermoeden.

BertV (gast) op 20-03-2015 om 16:29:24

Het klinkt negatief, maar het is positief bedoeld: net als bij coca cola is er geen ¨winnend¨ onderdeel in de smaak waardoor het nooit gaat vervelen.

Ruikt licht naar bananen bij inschenken, veel koolzuur. Aardig droog, complexe smaak. De beste tripel wat mij betreft, al is deze zo goed te verkrijgbaar dat het niet meer om een ambachtelijk monniken brouwsel kan gaan.

Thomas (gast) op 27-12-2012 om 08:37:10

Mosselen koken met Westmalle Tripel is echt een aanrader. Uiteraard niet alle voorraad in de pan gieten :)

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!