Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Biertje geproefd: Extra Blond | Duits & Lauret

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Biertje geproefd: Extra Blond van Duits & Lauret

8 juni 2016 door Zita Eijzenbach

In deze blog lees je mijn ervaring na het proeven van Extra Blond van brouwerij Duits & Lauret.

Extra Blond van Duits & Lauret

Geur

Een zurige geur die doet denken aan een vergaand bloemstuk: niet uitnodigend!

Kleur

De extra blond is een troebel, warm goudkleurig bier met een volle witte schuimkop.

Smaak

Een straf bitter blond bier. Niets van een zoete smaak die je bij een doorsnee Blond bier zou verwachten! Een bier met pit en een flinke prikkeling op de tong, extra hoppige nasmaak achterop de tong.

Doet denken aan een India Pale Ale zonder zoetigheid. Een mooi bier, dat je langzaam moet drinken vanwege de intense bitterheid. Zeker niet voor iedereen weggelegd!

Tip van de brouwer: “Zorgt voor een verfrissing bij zware gerechten.”

Brouwerij

Vanuit de overtuiging dat er te weinig mooie bieren gebrouwen werden, hebben Danielle Duits en Marco Lauret het heft maar zelf in handen genomen. In 2009 werd de brouwerij geopend.

Lees ook

Een biologische bierbrouwerij met alleen maar ‘natuurlijke producten’. De twee werken beide in de zorg en brouwen in hun vrije uren in Fort Everdingen.

Naast een brouwerij, proeflokaal en een winkel moet er t.z.t. ook een natuurcamping komen bij het verdedigingswerk langs de Lek. In 2012 werd de Duits & Lauret bierkaas gepresenteerd; een Goudse belegen kaas met een vleugje Stout bier.

Bieren

Duits & Lauret maakt een Stout (6,5%) en een Winterstout (zelfde recept, maar 8,5%), een Rook Dubbelbock (7,5%), een Blond (6,5%), een biere de garde (bruin, 7,5%) en het bier Kiem (voorjaarsbier, 6,5%). Jaarlijks komt de TeVreden (amber, 7,5%) gebrouwen in november.

De opbrengt van dit bier gaat naar een goed doel. De bieren doen het goed; bijna alle bieren werden bekroond met een of meerdere medailles van PINT en de International, Brussels of Dutch Beer Challange.

De Extra Blond behaalde de bronzen medaille op de International Beer Cup (Tokyo, 2014), de zilveren medaille op de Dutch Beer Challenge (2015) en de bronzen medaille op dezelfde Challenge in 2016.

Deze recensie is mede mogelijk gemaakt door Bert’s Bierhuis Biltstraat (Utrecht).

Lees ook mijn vorige bier recensie:

-  Biertje geproefd: Blanco van Oersoep

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen