Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bird Collab #9: Rock City Brewing | speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bird Collab #9: Rock City Brewing

06 september 2018 om 09:58

De Bird Collab Tour is aangekomen in de Utrechtse provincie bij de Amersfoorte brouwerij Rock City Brewing. Samen brouwden zij het speciaalbier Jim Haandrix.

Jimi Haandrix van Bird Brewery en Rock City Brewing
Bird Brewery Ralph en Rik
Bird brewery logo

Bird Collab Tour

Bird Brewery vliegt in 2018 het hele land door! Elke maand brouwt de Amsterdamse brouwerij met één van de smaakmakers in een provincie een collaboration brew: 12 maanden, 12 provincies, 12 bieren.

Deze maand lanceert de brouwerij samen met Rock City uit Amersfoort het bier Jimi Haandrix. Het is een mix van de Amersfoort Pale Ale (Rock City Brewing) en Rumoerige Roodborst (Bird Brewery) in een session bierstijl. Keilekker bier boordevol tropische hoppen en karamelmouten. Wees haantje de voorste en pak deze limited collab!

Bird Collab Tour 2018

Rock City Brewing

Het negende bier dat Bird Brewery dit jaar op de markt brengt in het kader van de Bird Collab Tour is in samenwerking met de Rock Citty Brewing uit Amersfoort. Deze jonge brouwerij groeit in hoog tempo en haalde in de afgelopen 12 maanden ruim € 650.000 euro op via crowdfunding voor hun eigen brouwerij en proeflokaal.

Lees ook

Hiervoor werkte de Amsterdamse brouwerij samen met Brouwerij Kees (Zeeland), Brouwerij Stijl (Flevoland), De Natte Gijt (Limburg), Frontaal (Noord-Brabant), Oersoep (Gelderland), Noordt (Zuid-Holland), Baxbier (Groningen) en Jonge Beer (Drenthe).

Jimi Haandrix speciaalbier

Flesje Jimi Haandrix speciaalbierDe Jimi Haandrix is een Session Hoppy Red. Geïnspireerd op twee hardlopers van beide brouwerijen, maar dan met slecht 4,2% alcohol. Fris, tropisch en heerlijk doordrinkbaar. Een keilekker, kakelvers bier waar je iedere bierliefhebber een plezier mee doet.

"Dit is in mijn ogen een van de toppers uit de Bird Collab Tour. Laag in alcohol, fris en heerlijk doordrinkbaar. Hier hou ik echt van", aldus Ralph van Bird Brewery. "Bovendien is het waanzinnig gezellig om samen te werken met Koen, Wiebe en Walter van Rock City. Superleuke gasten met een inspirerend verhaal en een stormachtige ontwikkeling."

Ook Rik (Bird Brewery) is erg positief. "Het is echt een prachtig bier geworden. Een mooie balans, goede body voor het lage alcoholpercentage en tropische geur. Dit nodigt uit om aankomend jaar meer laag alcoholische bieren te brouwen."