Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Nederlandse brouwers naar Oregon: grootste bierfestival vd wereld

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Nederlandse brouwers naar Oregon: grootste bierfestival ter wereld

17 juli 2014 om 16:09

Op de 27ste editie van het jaarlijkse Oregon Brewers Festival in Portland, zullen dit jaar voor het eerst Nederlandse bierbrouwerijen deelnemen.

Nederlandse brouwers op Oregon Brewfest
Bronckhorster header
oersoep brouwerij logo

Oregon Brewfest

Aangezien Portland de stad is met de meeste ambachtelijke bierbrouwerijen in vergelijking tot elke andere wereldstad, is dit dé plek om dit bierfestival te organiseren. Het is de ultieme viering van ambachtelijk bier in Oregon en het gevolg van een langdurige liefdesrelatie tussen Oregon en het geliefde brouwsel. Jaarlijks komen er zo’n 85.000 bierliefhebbers vanuit heel de wereld naar het festival dat van 23 tot 27 juli wordt georganiseerd in het Tom McCall Waterfront Park.

Tijdens zonovergoten zomerse dagen kunnen bezoekers van dit Oregon Brewers Festival kennis maken met bier van verschillende brouwerijen. Elke brouwer schenkt dagelijks vijf verschillende soorten biertjes, dus voor ieder wat wils. Tevens worden er ‘meet the brewer’ sessies georganiseerd. Speciaal voor de bezoekers die naast het bier ook geïnteresseerd zijn in het verhaal achter de brouwerij.

Voor het eerste Nederlandse brouwers

Naast de 88 Amerikaanse brouwerijen nemen dit jaar voor het eerst 11 Nederlandse bierbrouwerijen deel aan het Oregon Brewers Festival. Een primeur want tot nu toe waren op het het festival alleen Amerikaanse brouwers vertegenwoordigd. De Nederlandse bierbrouwerijen die afreizen naar Oregon zijn: Bierbrouwerij Emelisse, Brouwerij Rodenburg, Brouwerij 't IJ, Microbrouwerij Rooie Dop, Brouwerij Maximus, Brouwerij Duits & Lauret, Brouwerij de Molen, Oedipus Brewing, Het Uiltje, Oersoep en Ramses Bier. Via de hashtag #NLtoPDX (PDX staat voor de luchthavencode van Portland) kunnen mensen via social media op de hoogte blijven van de belevenissen van de Nederlandse brouwerijen op het festival.

Lees ook

Uitwisselingsprogramma

Het uitwisselingsprogramma tussen Nederlandse en Amerikaanse bierbrouwers ontstond toen Oregon Brewery Festival directeur Art Larrance de zusterstadrelatie ontdekte tussen Portland en Utrecht. Tijdens een bezoek ontdekte hij de overeenkomsten van het bierbrouwen in Nederland met het noordwesten van Amerika. ‘Graag willen we een interculturele uitwisselingsrelatie opbouwen voor de lange termijn, zo kunnen we onze passie en kennis delen met de Nederlandse brouwers en zo een langdurige vriendschap opbouwen’, aldus Art Larrance.

Tijdens het vijfdaagse festival worden er bijna 200 soorten ambachtsbiertjes getapt. Naast het proeven van bier biedt het festival live muziek, eettenten, brouwdemonstraties en andere activiteiten. Voor minderjarigen die geen alcohol mogen drinken of de ‘BOB’ zijn, zorgt The Crater Lake Root Beer Garden voor alcoholvrij bier.

Voor meer informatie over het Oregon Brewers Festival: www.oregonbrewfest.com