Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Tynt Meadow officieel erkend als Trappist

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Tynt Meadow officieel erkend als Trappist

19 september 2018 om 12:59

Het bier Tynt Meadow van de Mount Saint Bernard Abbey in Engeland is afgelopen maandag officieel erkend als trappistenbier. Het bier kreeg het label Authentic Trappist Product.

Meadow English Trappist Ale
Tynt Meadow fles en glas
Tynt Meadow

Authentiek Trappist Product

ATP: Authentic Trappist Product De mogelijke toevoeging van de Abdij van Mount Saint-Bernard uit Coalville als trappistenbrouwerij werd afgelopen juli bekendgemaakt. Sinds afgelopen maandag is het officieel: Tynt Meadow is een trappistenbier.

Het label 'authentic trappist product' wordt voor een periode van vijf jaar uitgereikt. Ook Zundert 10, het tweede bier van de Nederlandse trappistenbrouwerij de Kievit en Scala Coeli, tevens het tweede merk van de Italiaanse trappistenorde van Tre Fontane (Rome), verwierven maandag dat label.

Lees ook

Tynt Meadow is een donker bier met een alcoholgehalte van 7,4 procent. In het aroma van het trappistenbier vind je chocolade, zoethout en fruit, met een pepersmaak en vijgen.

Mount Saint Bernard Abbey

Met de toevoeging van de Mount Saint Bernard Abbey als trappistenbrouwerij bestaan er nu wereldwijd twaalf brouwerijen die trappistenbier brouwen. Naast de Engelse abdij met hun Tynt Meadow bier zijn de volgende merken als Trappist erkend: ChimayOrval, RochefortWestmalleAchelWestvleteren, Engelszell, La TrappeSpencerZundert en Tre Fontane.

Criteria authentiek trappistenbier

Om als ‘authentieke trappist’ erkend te worden gelden strikte criteria. Zo moet het bier binnen de muren van het klooster of de abdij worden gebrouwen, moet het brouwproces onder toezicht van de monniken gebeuren en moet de opbrengst worden gebruikt om te voldoen aan de behoeften van de kloostergemeenschap of worden gedoneerd aan een goed doel.

Cookie instellingen