Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Meest gedronken pils in Nederland | bier per gemeente

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Wat is het meest geschonken pils in Nederland?

30 mei 2018 om 14:15

Wat is het meest geschonken pils in Nederland? Heineken! Dat blijkt uit onderzoek van Datlinq. Vooral in Noord- en Zuid Holland wordt in het overgrote deel Heineken geschonken. 

Wat is het meest gedronken pils in Nederland?
Gulpener Pilsner Logo
Brand pilsener

Bier in Nederland

In Nederland zijn veel soorten bier te krijgen, verschillend in kleur, smaak, promille en manier van brouwen. Nationale en internationale bieren. Ondanks dat de consumptie van speciaalbier stijgt, wordt pils nog steeds veruit het meest gedronken in Nederland.  

Het onderzoek van Datlinq laat zien dat Heineken pils het meest beschikbaar is in de horeca. In het kader van de Week van het Nederlandse Bier deelden zij hun gegevens.

Nederlandse bieren

Verschillen per provincie en gemeente

Hoewel Heineken door heel het land populair is, zijn er toch per regio duidelijke verschillen. Uit het onderzoek blijkt dat Heineken het populairste is in Flevoland met 63% van de locaties die Heineken als hoofdmerk verkopen. Zuid-Holland volgt met 56% en Noord-Holland met 50%.

Lees ook

In Limburg scoort Heineken daarentegen slecht, slechts bij 15% van de locaties is Heineken het hoofdmerk. Brand is in Limburg het populairst met 24%. Ook in Overijssel (Grolsch) en Noord-Brabant (Bavaria) is Heineken niet het meest geschonken bier.

Bier per gemeente

In de provincie verschilt het ook weer per gemeente. Hertog-Jan is niet het meest geschonken bier in één van de provinciën, maar is wel in 29 gemeentes het meest geschonken bier.

Limburg en Noord-Brabant zijn de provinciën waar zich de meeste gemeentes bevinden met een ander favoriet bier.

Zo worden Brand, Lindeboom, Gulpener, Hertog Jan, Alfa en Heineken het meest geschonken in verschillende Limburgse gemeentes. In Noord-Brabant zijn de bieren Bavaria, Jupiler, Hertog Jan, Heineken, Dommelsch en Budels als favoriet bier vertegenwoordigd in verschillende gemeentes. 

Benieuwd naar het volledige onderzoek? Kijk eens op de site van Datlinq.

Cookie instellingen