Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bij welke tempratuur drink je de bieren?

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bij welke tempratuur drink je de bieren?

Op de perfecte ervaring te creëren wil je natuurlijk wel dat je biertje op de juiste temperatuur is. Een juiste temperatuur is een must voor de perfecte bier ervaring. In dit weetje lees je welke temperaturen dat zijn. Wij zullen de meestvoorkomende bieren bespreken en op welke temperatuur je ze drinkt.

Pilsjes op een plank

Vaak staat de temperatuur van het bier waarop je het hoort te drinken ergens op de verpakking. Dus op de etiket van het flesje, of het plastic van het sixpack. Maar als je het niet kan vinden en je weet het niet kan je altijd naar dit artikel terugkomen om te kijken of je het op de juiste temperatuur drinkt.

Radlers en oud bruin

Bieren met een laag alcoholpercentage zoals bijvoorbeeld een radler of een oud bruin bier drink je met een temperatuur van tussen de 2 en de 4 graden. Zo komt de smaak van het bier het beste in de vorm.

Wit bier en krieken

Bieren zoals krieken en enkele wit bieren drink je met een lage temperatuur. Zo is de zoete smaak van de kriek en de frisheid van het witbier optimaal. De temperatuur die wij aanraden is tussen de 3 en de 5 graden.Bieren in ijs

Pils

Pilseners zijn het meest gedronken bier in Nederland. Heineken en Hertog Jan voeren bijvoorbeeld echt de boventoon in Nederland. Pilsjes drink je het best tussen de 4 en de 6 graden. Niet te koud, niet te warm.

Dubbels en Tripels

Dubbels en tripels zijn wat zwaardere bieren en die drink je ook op een iets warmere temperatuur. Dubbel bieren drink je tussen de 6 en de 8 graden en de tripel bieren zijn zwaarder dus die drink je nog warmer. Je drinkt een tripel tussen de 7 en de 11 graden. 

Conclusie

De drinktemperatuur verschilt erg tussen de verschillende bieren. Als je het even niet meer weet moet je deze vuistregel hanteren: Drink je bier op dezelfde temperatuur als het percentage alcohol is.

Lees ook

Bieren naast elkaar