Bierfestival Oudenbosch

Bierfestival Oudenbosch 2018

DatumZaterdag 22 september 2018
14:00 - 20:00 uur
Entree€20,-
HoofdcategorieBierfestival
Op 22 september 2018 wordt in het centrum van Oudenbosch voor de 2de keer het Oudenbosch Bierfestival gehouden. Van 14.00 uur tot 20.00 uur staan op het Jezuïetenplein diverse kraampjes van lokale bierbrouwers.


Lekker genieten op het Bierfestival Oudenbosch

Op 22 september 2018 wordt in het centrum van Oudenbosch voor de 2de keer het Oudenbosch Bierfestival gehouden. Van 14.00 uur tot 20.00 uur staan op het  Jezuïetenplein diverse kraampjes van lokale bierbrouwers. De organisatie ligt in handen van het Biergilde Oudenbosch en Brasserie Tivoli. Speciaal voor deze gelegenheid heeft het Biergilde Oudenbosch ook een eigen bier gebrouwen.

Bezoekers festival

Deelnemers kunnen een proefpakket kopen voor € 20,-. In dat pakket zitten 8 munten, een speciaal proefglas en een programmaboekje. Ook dit jaar is er een tweede, kleiner proefpakket te koop. Het proefglas kan men bij de brouwerijen laten vullen met heerlijke en bijzondere bieren. Daarnaast kunt u gezellig op de terrassen van het Jezuïetenplein een hapje komen eten. Kortom, een mooie gelegenheid om samen met vrienden en familie heerlijk van te genieten!  

Deelnemende brouwerijen

Bourgogne Kruis, Lastige Broertjes, Gebroeders Roodbaard, Ebontree, De Commies, Lux Brewery, De Nachtbrouwerij, Crow Mountain, Manskerel, Daan’s Moonshine.   

Het Biergilde Oudenbosch is een vereniging met een passie voor het brouwen en proeven van speciaalbieren. In 2014 opgericht door een vijftal enthousiaste vrienden en uitgegroeid tot een club van 15 mensen. Zij vinden het leuk om geïnteresseerden kennis te laten maken met bijzondere bieren. Daarom organiseert men nu voor de tweede keer in Oudenbosch een bierfestival met speciaalbieren.  

Op een sfeervolle locatie in het historisch hart van Oudenbosch komen liefhebbers van speciaalbier goed aan hun trekken. In totaal zullen tien brouwers circa 42 bieren schenken. Hierbij moet men denken aan blonde bieren, Weizen, Dubbel en Triples. Ook de IPA’s, Stouts en Saison ontbreken niet op het bierfestival.

Een speciale vermelding is voor het nieuwe festivalbier van het Biergilde uit Oudenbosch. Dat is samen met brouwerij ‘Bourgogne Kruis’ uit Oosterhout gebrouwen. Oudenbosch heeft een historische band met brouwerij Bourgogne Kruis. Oorspronkelijk komt deze familiebrouwerij uit Oudenbosch. Nu zijn ze weer even terug op het oude nest.

Locatie festival

Jezuïetenplein 33, 4731 HX in Oudenbosch

Het bierfestival kunt u prima met het openbaar vervoer bereiken. De bus stopt vlakbij het centrum en vanaf het treinstation Oudenbosch loopt u in 5 minuten naar het Jezuïetenplein.


Meer informatie over dit evenement?
Biergilde Oudenbosch; www.facebook.com/oudenboschbierfestival

Te drinken bieren & aanwezige brouwerijen

Brouwerij Bourgogne Kruis uit OosterhoutCrow Mountain Craft Brewery uit Essen (België)Brouwerij Daan's Moonshine uit BredaDe Commies brouwerij uit NispenBrouwerij Ebontree uit DordrechtGebroeders Roodbaard Brouwerij uit SteenbergenBrouwerij Lastige broertjes uit OosterhoutLux Brewery uit EindhovenBrouwerij de Manskerel uit BredaNachtbrouwerij uit Dongen

Locatie

Naam: Brasserie Tivoli Oudenbosch
Adres:Jezuïetenplein 33
Postcode:4731 HX
Plaats: Oudenbosch
Website:www.facebook.com/oudenboschbierfestival
Email:biergildeoudenbosch@gmail.com

Meer evenementen

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.