Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Gulzige Gans

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans is een bierbrouwerij uit Coevorden (Nederland) die is opgericht in 2008. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Gulzige Gans header
Gulzige Gans logo
Gulzige Gans Bokkige Bok

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Gulzige Gans!
 • Gulzige Gans Bokkige Bok - Bock - 7%

  Gulzige Gans Bokkige Bok is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Dit bokbier is moutig, licht zoet, karamel, vol en bitter. Voor de ingredienten is gebruikgemaakt van: water, pils, caramout, munichmout, chocolademout, hallertauhop en bovengist.

Achtergrond informatie

De brouwerij is zoals zoveel brouwerijen voortgekomen uit de liefhebberij voor speciaalbier. In 1994 werd enthousiast begonnen met het zelf brouwen. Eerst in de keuken, daarna in een eigen ruimte in de kelder en tenslotte in de tot brouwerij omgebouwde schuur. Gedurende die periode werden veel zaken als de koeler, de warmtekast, vergistingsruimte, maischketel enzovoort allemaal zelf gemaakt. Veel informatie over het brouwen werd besproken op de maandelijkse bijeenkomst van het Drentse amateur bierbrouwersgilde "de Wortketel".


In de periode dat er als amateur werd gebrouwen zijn er regelmatig prijzen behaald bijvoorbeeld op het Open Nederlands Kampioenschap voor amateur bierbrouwen. In 2000 een 2e prijs in de klasse C met het toemalige Snaterwater en in 2005 een 1e prijs in de klasse A met een Belgische Pale Ale genaamd Coevorder Vesting Bier.. Een plezierige aanmoediging om door te gaan. Zijn wens dan ook om het zelfgemaakte bier aan een breder publiek dan de kennissenkring te presenteren. Deze wens begon in 2006 meer vorm te krijgen. Toen hij met zijn idee om kleinschalig te gaan brouwen bij de 

gemeente kwam werd hem geen strobreed in de weg gelgd. Tijdens het proces daarna kreeg hij met name van Gert en Carina Kelder van Brouwerij Mommeriete veel ondersteuning. Ook zijn grondstoffen, zoals mout van Weyermann, kan hij via Brouwerij Mommeriete, de dichtstbijzijnde brouwerij, betrekken.

Opening

Op 1 april 2008 is Huisbrouwerij 't Snatertje in Coevorden een feit door het verstrekken van de vergunning door de douane en mag Bert zich met recht brouwer noemen. Eén keer per twee weken brouwt hij nu 50 liter van een bepaald bier en in de nabije toekomst zal er dan op één dag twee verschillende bieren gebrouwen worden.

Snatertje word Gulzige Gans

Huisbrouwerij 't Snatertje is de naam die sinds 1994 al gebruikt werd. Op een dag werd Bert onaangenaam verrast door een telefoontje van een collega brouwer uit Amsterdam, Brouwerij de Snaterende Arend. Die had moeite met de naam " 't Snatertje". Besloten werd om een andere naam te gaan zoeken voor de brouwerij. De naam moest echter wel verband blijven houden met ganzen. Coevorden staat namelijk bekend als 'ganzenstad' en het logo en de etiketten waren ook al gekoppeld aan het thema 'ganzen'. Na veel denkwerk is er uiteindelijk gekozen voor Brouwerij de Gulzige Gans.

Bieren

Snaterwater Snaterwater is een blond, mooi en prettig gehopt bier. Zijn andere bieren zijn de Tripel Waggel (8,5%), de Quadrupel, een donker bier van 9,5%, heet Kachel.

Lees ook

De Witte Gans, een witbier van 5,5%, komt er nu aan. Ook brouwt hij nog Vestingbier, een Pale Ale van 5,5%.
Bert vult alleen maar af op 33 cl flessen en op 75 cl champagne flessen. Door de vooralsnog beperkte capaciteit van de brouwerij geld het op is op principe.

Familiebedrijf(je)

Ondanks de naamsverandering naar Brouwerij de Gulzige Gans hanteert Bert huisbrouwerij 't Snatertje als naam voor zijn brouwerij waar ook zijn vrouw Monique mee werkt in de brouwerij. Ook zoon Martijn draagt zijn steentje bij door zorg te dragen voor het ontwerp van de etiketten en zal zich binnenkort ook met de website bezig gaan houden.

Op dit moment is het bier van De Gulzige Gans verkrijgbaar bij een bevriende slijter en een café, in de toekomst probeert Bert dit uit te breiden waarbij de vraag naar het bier en de capaciteit van de brouwerij wel in de balans moet zijn.

Na een hectisch eerste jaar is de brouwerij nu in iets rustiger vaarwater terecht gekomen en kan er gewerkt worden aan uitbreiding van het assortiment. De brouwerij brouwt een paar sterke bieren, onder andere een Tripel, Quadruppel. Maar ook een bokbier en een IPA. Er wordt gemiddeld 150 liter per brouwsel gebrouwen. Per maand brouwen ze 3 brouwsels.   

De Gulzige Gans in oktober 2016 

Brouwerij de Gulzige Gans in het nieuws

 • Walhalla Heimdall en Bronckhorster IJselbock

  Lekkerste Bockbier van Nederland 2016

  Bronckhorster Brewing Company uit Rha en Walhalla Craft Beer uit Amsterdam zij tot winnaars uitgeroepen bij de verkiezing 'Lekkerste Bockbier van Nederland 2016'.

 • Verschillende bieren

  Eerste Nederlandse favoriete bierlijst

  De lijst bevat 36 Nederlandse bieren, gekozen door gediplomeerde bierkenners, brouwers en bekende Nederlandse bierliefhebbers.

  De lijst kent geen ranking, enkel een beoordeling over smaak, karakter en bereidingswijze. 

Bier van Brouwerij de Gulzige Gans is te drinken tijdens