Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij de Gulzige Gans | Bierbrouwerij in Coevorden

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans is een bierbrouwerij uit Coevorden (Nederland) die is opgericht in 2008. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Gulzige Gans header
Gulzige Gans bieren in fles
Brouwerij de Gulzige Gans van binnen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij de Gulzige Gans

Brouwerij de Gulzige Gans heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij de Gulzige Gans!
 • Gulzige Gans Snaterwater - Blond - 6,5%

  Snaterwater is een Blond bier dat ongefilterd en ongepasteuriseerd is. De smaak van het bier is te omschrijven als fruitig, kruidig en vol van smaak. 

 • Gulzige Gans Kasteelheer - Blond - 8,5%

  Kasteelheer is een sterke blonde van 8,5%. Dit bier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, fris kruidig en alcohol warmend.

 • Gulzige Gans Waggel - Tripel - 9%

  Waggel is een tripel van met een alcoholpercentage van 9%. Dit speciaalbier is ongefilterd, ongepasteuriseerd, fruitig, kruidig, alcoholwarmend en vol van smaak.

 • Gulzige Gans Rook in de Kachel - Quadrupel - 10%

  Rook in de Kachel van Brouwerij de Gulzige Gans heeft een hartverwarmende smaak. Dit speciaalbier houd je warm tijdens de koude dagen door de warme tonen in het bier die mede worden veroorzaakt door de 10% alcohol.

 • Gulzige Gans Vreemde Eend Export Stout - Stout - 6,8%

  Deze Export Stout is een diep, donker bier van hoge gisting. Ongefilterd en ongepasteuriseerd. Dit speciaalbier heeft een smaak van gebrande koffie en chocola, met een zoet zachte en bittere afdronk. 

 • Gulzige Gans Spring in 't Veld - Weizen - 7%

  Spring in `t veld is een tarwebier met lindebloesem. Dit speciaalbier is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Het bier is fris, licht zurig, fruitig, bloemig en vol van smaak.

 • Gulzige Gans Bokkige Bok - Bock - 7%

  Gulzige Gans Bokkige Bok is ongefilterd en ongepasteuriseerd. Dit bokbier is moutig, licht zoet, karamel, vol en bitter. Voor de ingredienten is gebruikgemaakt van: water, pils, caramout, munichmout, chocolademout, hallertauhop en bovengist.

 • Gulzige Gans Fladder - Wit - 5,5%

  Dit witbier van Brouwerij de Gulzige Gans uit Coevorden is ongefilterd, ongepasteuriseerd, friszurig, fruitig, lichtbitter en heeft een zachte afdronk.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij in de achtertuin van Bert De brouwerij is zoals zoveel brouwerijen voortgekomen uit de liefhebberij voor speciaalbier. In 1994 begon Bert enthousiast met het zelf brouwen van bier. Eerst in de keuken, daarna in een eigen ruimte in de kelder en tenslotte in de tot brouwerij omgebouwde schuur. Gedurende die periode werden veel zaken als de koeler, de warmtekast, vergistingsruimte, maischketel enzovoort allemaal zelf vervaardigd. Veel informatie over het brouwen werd besproken op de maandelijkse bijeenkomst van het Drentse amateur bierbrouwersgilde "De Wortketel".

  In de periode dat er als amateur werd gebrouwen zijn er regelmatig prijzen behaald bijvoorbeeld op het Open Nederlands Kampioenschap voor amateur bierbrouwen. In 2000 een 2e prijs in de klasse C met het toenmalige Snaterwater en in 2005 een 1e prijs in de klasse A met een Belgische Pale Ale genaamd Coevorder Vesting Bier. Een plezierige aanmoediging om door te gaan. Zijn wens was dan ook om het zelfgemaakte bier aan een breder publiek dan de kennissenkring te presenteren. Deze wens begon in 2006 meer vorm te krijgen.

  Toen Bert met zijn idee om kleinschalig commercieel te gaan brouwen bij de Gulzige Gans tekening met bier en roerstok gemeente aankwam werd hem geen strobreed in de weg gelegd. Tijdens het proces daarna kreeg hij met name van Gert en Carina Kelder van Brouwerij Mommeriete veel ondersteuning. Ook zijn grondstoffen, zoals mout van Weyermann, kon hij via Brouwerij Mommeriete, de dichtstbijzijnde brouwerij, betrekken.

  Opening

  Op 1 april 2008 was Huisbrouwerij 't Snatertje in Coevorden een feit door het verstrekken van de vergunning door de douane en mag Bert zich met recht brouwer noemen. Eén keer per twee weken brouwde Bert toen 50 liter van een bepaald bier.

  Snatertje word Gulzige Gans

  Huisbrouwerij 't Snatertje was de naam die sinds 1994 al gebruikt werd. Op een dag werd Bert onaangenaam verrast door een telefoontje van een collega brouwer uit Amsterdam, Brouwerij de Snaterende Arend. Die had moeite met de naam "'t Snatertje". Besloten werd om een andere naam te gaan zoeken voor de brouwerij. De naam moest echter wel verband blijven houden met ganzen. Coevorden staat namelijk bekend als 'ganzenstad' en het logo en de etiketten waren ook al gekoppeld aan het thema 'ganzen'. Na veel denkwerk is er uiteindelijk gekozen voor Brouwerij de Gulzige Gans.

  Eerste bieren

  Snaterwater bier logo In de beginjaren van de brouwerij bracht Bert verschillende bieren op de markt, waarvan een aantal nog altijd onderdeel van het assortiment uitmaken. Bieren die al in de eerste jaren van de brouwerij werden ontwikkeld en nog steeds op de markt zijn heten Snaterwater, Waggel en Kachel. Snaterwater is een blond, mooi en prettig gehopt bier. De andere bieren zijn de Tripel Waggel (8,5%) en een Quadrupel van 9,5% met de naam Kachel.

  Lees ook

  Daarnaast brouwde hij in de beginjaren van de brouwerij ook De Witte Gans (een witbier van 5,5%) en Vestingbier (Pale Ale van 5,5%). Bert vult alleen maar af op 33 cl flessen en op 75 cl champagne flessen. Door de beperkte capaciteit van de brouwerij geldt het op is op principe.

  Familiebedrijf(je)

  Ondanks de naamsverandering naar Brouwerij de Gulzige Gans hanteert Bert huisbrouwerij 't Snatertje als naam voor zijn brouwerij waar ook zijn vrouw Monique mee werkt in de brouwerij. Ook zoon Martijn draagt zijn steentje bij door zorg te dragen voor het ontwerp van de etiketten en hij is daarnaast verantwoordelijk voor de website.

  Het bier van De Gulzige Gans was in eerste instantie uitsluitend verkrijgbaar bij een bevriende slijter en een café, maar inmiddels is het bier op meer plekken in Nederland (vooral in Drenthe en Groningen) te koop.

  Leer Bert kennen

  In de onderstaande video maak je kennis met Bert en met Brouwerij de Gulzige Gans. Bert verteld over de oprichting, ontwikkelingen en mijlpalen over zijn Brouwerij.

  Brouwproces Snaterwater

  In de onderstaande video verteld Bert hoe hij zijn Snaterwater brouwt. Snaterwater is een ongefilterd en ongepasteuriseerd speciaalbier. De smaak van het bier is te omschrijven als fruitig, kruidig en is vol van smaak. Misschien kan jij na deze video ook wel je eigen Blond bier brouwen :)

  Brouwerij de Gulzige Gans in het nieuws

  • Walhalla Heimdall en Bronckhorster IJselbock

   Lekkerste Bockbier van Nederland 2016

   Bronckhorster Brewing Company uit Rha en Walhalla Craft Beer uit Amsterdam zij tot winnaars uitgeroepen bij de verkiezing 'Lekkerste Bockbier van Nederland 2016'.

  • Verschillende bieren

   Eerste Nederlandse favoriete bierlijst

   De lijst bevat 36 Nederlandse bieren, gekozen door gediplomeerde bierkenners, brouwers en bekende Nederlandse bierliefhebbers.

   De lijst kent geen ranking, enkel een beoordeling over smaak, karakter en bereidingswijze. 

  Cookie instellingen