Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwgilde Abdij Rolduc

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwgilde Abdij Rolduc

Brouwgilde Abdij Rolduc is een bierbrouwerij uit Kerkrade (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 6 bieren in het assortiment.

Sfeer Rolduc
Abdijbier Rolduc
Kloeester IPA

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwgilde Abdij Rolduc

Brouwgilde Abdij Rolduc heeft 6 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwgilde Abdij Rolduc!
 • Rolduc Abdijbier - Tripel - 6,3%

  Het Rolduc Abdijbier heeft een frisse, volle, ronde en zacht fruitige smaak. 

 • Blonde Non - Tripel - 8%

  Mistig door de vergisting op fles en zeer toegankelijk door zijn heerlijk afgeronde smaken.

 • Broenge Pater - Dubbel - 7%

  Dit speciaalbier wordt gebrouwen sinds 2017, een smaakvolle, donkere volgeling die openhartig zijn smaken met je deelt en houdt van lekker eten als stoofpotjes, gebraad en desserts met (pure) chocolade. De Broenge Pater zorgt goed voor zijn medemens! 

 • Rolducker Zwaere - Winter - 8%

  De honing zorgt voor een zoete noot die het aroma van gerookte gerst in toom houdt. De Rolducker Zwaere vertoeft graag in het gezelschap van reerug en everzwijn maar schiet ook prima op met een smaakvolle kaasfondue.

 • Kloeëster IPA - India Pale Ale - 6,5%

  De Kloeëster IPA is ver doorvergist en krijgt daardoor een aangenaam droge afdronk met fijne smaken van verse thee.  Een heerlijke dorstlesser op 6,5% die gelukkig niet bol staat van de bitterheid!

 • Rolduc Abdij Dubbel - Dubbel - 7%

  De mooie donkere kleur verwijst naar de monniks-pij en de smaak is vol en afgerond, met tonen van koffie en pure chocolade.

  Achtergrond informatie

  Brouwgilde Abdij Rolduc is een stichting van drie mensen die een gemeenschappelijke interesse en ambitie hebben in het brouwen van bier. Deze twee zaken zijn bij eenieder geboren uit beroepsmatige of persoonlijke interesse in het brouwproces dat volgens allen meer is dan het produceren van bier. Brouwen is een ziel brengen in een combinatie van louter natuurlijke grondstoffen met een eindproduct dat velen aanspreekt. 

  De drie leden van de stichting zijn:

  - Voorzitter Elmar Choinowski
  - Secretaris Wiel Choinowski
  - Penningmeester Wim Eussen 

  Lees ook

  De ambitie is om kwalitatief hoogstaande bieren te brouwen die uniek zijn in smaak en uitstraling. Ze willen verschillende bieren brouwen die uiteindelijk geschikt zijn voor verkoop aan (lokale) horecabedrijven, slijterijen en andere geïnteresseerden. 

  Proeflokaal en rondleidingen

  Brouwgilde Abdij Rolduc verzorgt ook proeverijtjes en rondleidingen in hun micro-brouwerij. Mocht je interesse hebben, kun je ze mailen naar brouwgilderolduc@outlook.com.