Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amsterdamse Bierkaart: Allmouth van Pontus bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Allmouth van Pontus beste bier van Amsterdam

19 januari 2018 om 13:31

De Allmouth van Pontus is verkozen tot beste bier van Amsterdam. Tijdens de Amsterdamse Bierkaart werden er 43 bieren geproefd afkomstig van 22 Amsterdamse brouwers. 

Amsterdamse Bierkaart: Allmouth van Pontus beste bier Amsterdam
Brouwerij t IJ bieren met nieuwe labels uit 2021
Allmouth pontus logo

Jury proeft bieren blind

De vierde editie van de Regionale Bierkaart van Misset Horeca vond plaats in Amsterdam. Een kundig panel van 6 juryleden proefde -blind- 43 bieren, ingezonden door 22 Amsterdamse brouwers. In twee rondes werd uiteindelijk een top-10 bepaald. 

Amsterdamse Bierkaart

Amsterdamse bierkaart

Amsterdam kan als stad alleen een bierkaart vormen, aangezien de hoofdstad bijna 50 brouwerijen binnen haar grenzen heeft. Alle brouwerijen die zich op Amsterdams grondgebied bevinden mogen meedoen, mits ze duidelijk laten weten waar ze hun bieren brouwen. Het bier moet geleverd worden aan de horeca en onderdeel zijn van het standaardassortiment, dus geen eenmalige brouwsels. 

Beste bieren

De Allmouth van Pontus Brewery was de beste van de 43 bieren die ingestuurd waren. De New England IPA van Brouwerij Troost eindigde op een gedeelde tweede plek, samen met de Offline, een white ale, van Oedipus Brewing. Brouwerij Troost was overigens de enige brouwerij met twee bieren in de top-10. 

Lees ook

Naam Type Alc. Brouwerij Totaal
Allmouth Porter 9,5% Pontus Brewery 112
Offline Wit bier 4,5% Oedipus Brewing 104
N.E.I.P.A IPA 5,5% Brouwerij Troost 104
Big Fat Double 5 IPA 8% Morebeer 101
De Gajes Tripel 8% Bruut 96
New England Style IPA 5,6% De Prael 92
Extra Stout Original Stout 7,1% Poesiat & Kater 91
Milk Stout Stout 4% Brouwerij Troost 87
Vuur + Gloed Winterbock 8,5% De 7 Deugden 86
I.P.A. IPA 7% 't IJ 85

Allmouth van Pontus Brewery

Flesje Allmouth van Pontus Brewing De Allmouth viel met name in de smaak om haar kracht, stevigheid en rokeringheid. De Imperial Smoked Porter is volgende de jury ‘lekker vlezig en niet te overdreven zoet.’ Verder vielen termen als ‘Hartig en cacao’.

De New England IPA van Brouwerij Troost werd geloofd om de tropische smaak en de prettige afdronk. De Offline was volgende rapportages ‘prettig in balans en had een mooi smakenpalet.’

De jury

De jury kwam zaterdag 13 januari samen in het Gulpener Lokaal van Proeflokaal Arendsnest. Het panel van deskundigen bestond uit Fiona de Lange (oa zytholoog, biersommelier), Rick Kempen (oa  bierambassadeur van Bier&Co en columnist), Raymond van der Laan (oa bieraficionado.com –freelance- journalist Volkskrant Magazine en bierauteur), Sander van Werkhoven (oa horecajournalist, bierkenner), Maik van Heerd (bierbrouwer en ondernemer van Café De Toeter in Groningen) en Kim Lentjes (DutchBeerAcadamy).

Cookie instellingen