Bierderij Waterland

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Galgeriet 4
Postcode
1141GK
Actieve brouwerij
Ja (4 jaar actief)
Opgericht in
2015
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierderij Waterland

Bierderij Waterland in het nieuws

Biologische brouwerij en proeflokaal Bierderij Waterland geopend

Achtergrond informatie

Bierderij Waterland is een brouwerij in Monnickendam. De biologische bieren van de brouwerij zijn te nuttigen in het proeflokaal en je kunt het bier ook kopen om mee te nemen naar huis.  

Historie brouwerij

Bierderij Waterland werkt vanuit Katwoude aan de oprichting van een eigen bierderij, zodat ze hun bier ook lokaal kunnen brouwen. De brouwerij is sinds april 2015 actief.

De Bierderij wordt tevens een geweldige bestemming waar ze hun gasten kunnen verwennen met een proeverij van hun bieren in combinatie met de beste streekproducten en gerechten. 

Bierderij Waterland is gestart met het zelf op kleine schaal brouwen van bier. Al snel werden de plannen ambitieuzer. In deze korte periode zijn er vier waanzinnig heerlijke, biologische bieren die de landelijke streek en karakteristieke dorpen van de brouwerij gaan vertegenwoordigen.  

Brouwerij en proeflokaal

Op 1 juni 2018 heeft de brouwerij zijn eigen brouwerij en proeflokaal geopend. Hier kunnen verschillende groepen terecht, groot en klein. Voor geïnteresseerden in het brouwproces verzorgt de brouwerij rondleidingen. 

Alle bieren van Bierderij Waterland zijn biologisch en gemaakt van streekproducten. Vier van de zeven gebrouwen biersoorten zijn vernoemd naar dorpskernen in de regio: de Broeker Blond (blond bier), de Marker Maagd (witbier), de Boerenbok (bokbier), de Monnicker Moker (een triple) en het Volendams Vaatje (wheat ale). Deze laatste is in 2018 samen met de bieren Kattekwaad en Gouden Bocht aan het assortiment toegevoegd.

Oprichters van Bierderij Waterland in het proeflokaal

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.