Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierderij Waterland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierderij Waterland

Bierderij Waterland is een bierbrouwerij uit Monnickendam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 7 bieren in het assortiment.

Bierderij Waterland
foto van bierderij Waterland kattekwaad
Foto van het bier Bierderij Waterland Gouden Bocht

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierderij Waterland

Bierderij Waterland heeft 7 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierderij Waterland!
 • Bierderij Waterland Kattekwaad - Amber - 6%

  Kattekwaad heeft een roomwitte en dunne schuimkraag. Allemaal lekkere aroma's van karamel. fruit, specerijen en honing. Het bier is vrij zoet en moutig. Daarbij ook weer kruidig en houtig met een bitte en gistige afdronk die maar kort duurt.

 • Bierderij Waterland Gouden Bocht - Blond - 9%

  De Smaak van de Gouden Bocht van Bierderij Waterland is weldadig en verguld met haar volle body. Een beetje prikkelend van aard, maar een hartje van goud.

 • Bierderij Waterland Marker Maagd - Wit - 5%

  Marker Maagd van Bierderij Waterland heeft een kruidige, fruitige en zonnige smaak. Ook weer met een lichtzure en gistige afdronk die kort duurt, ondertussen komen de aroma's van vanille en kruidnagel naar boven.

 • Bierderij Waterland Monnicker Moker - Tripel - 8%

  Monnicker Moker van Bierderij Waterland verspreidt meteen nostalgische aroma's van hooi, gras, mout en dan komt er ook nog een geur van sinaasappel schil en gist.  De smaak daarbij is dan bitterzoet en ook een beetje licht hoppig, met mout, koriander en cirtus. Dit alles met een robuuste afdronk.

 • Bierderij Waterland Broeker Blonde - Blond - 6%

  Broeker Blonde van Bierderij Waterland geeft je in de neus bloemige aroma’s, citrus en lychees. Op de tong verrassend hoppig met een malse ondertoon van gerstemout. 

 • Bierderij Waterland Boerenbok - Bock - 7%

  Donker, zacht en vol van smaak. 

 • Bierderij Waterland Volendams Vaatje - Ale - 6,5%

  Volendams Vaatje verspreidt allerlei lekkere geuren, vooral Citrus. De smaak daarbij is lekker hoppig, zeker ook met citrustonen en vol! In de afdronk proef je dan de tarwe.

Achtergrond informatie

Bierderij Waterland is een brouwerij in Monnickendam. De biologische bieren van de brouwerij zijn te nuttigen in het proeflokaal en je kunt het bier ook kopen om mee te nemen naar huis.  

Historie brouwerij

Bierderij Waterland werkt vanuit Katwoude aan de oprichting van een eigen bierderij, zodat ze hun bier ook lokaal kunnen brouwen. De brouwerij is sinds april 2015 actief.

De Bierderij wordt tevens een geweldige bestemming waar ze hun gasten kunnen verwennen met een proeverij van hun bieren in combinatie met de beste streekproducten en gerechten. 

Bierderij Waterland is gestart met het zelf op kleine schaal brouwen van bier. Al snel werden de plannen ambitieuzer. In deze korte periode zijn er vier waanzinnig heerlijke, biologische bieren die de landelijke streek en karakteristieke dorpen van de brouwerij gaan vertegenwoordigen.  

Lees ook

Brouwerij en proeflokaal

Op 1 juni 2018 heeft de brouwerij zijn eigen brouwerij en proeflokaal geopend. Hier kunnen verschillende groepen terecht, groot en klein. Voor geïnteresseerden in het brouwproces verzorgt de brouwerij rondleidingen. 

Alle bieren van Bierderij Waterland zijn biologisch en gemaakt van streekproducten. Vier van de zeven gebrouwen biersoorten zijn vernoemd naar dorpskernen in de regio: de Broeker Blond (blond bier), de Marker Maagd (witbier), de Boerenbok (bokbier), de Monnicker Moker (een triple) en het Volendams Vaatje (wheat ale). Deze laatste is in 2018 samen met de bieren Kattekwaad en Gouden Bocht aan het assortiment toegevoegd.

Oprichters van Bierderij Waterland in het proeflokaal

Bierderij Waterland in het nieuws