Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waterland Brewery | Voorheen Bierderij Waterland

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Waterland Brewery

Waterland Brewery is een bierbrouwerij uit Monnickendam (Nederland) die is opgericht in 2015. Deze brouwerij heeft 9 bieren in het assortiment.

Waterland Brewery bieren
foto van het bier broeke blonde
Bierderij Waterland Boerenbok

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Waterland Brewery

Waterland Brewery heeft 9 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Waterland Brewery!
 • Waterland Marker Maagd - Wit - 5%

  Marker Maagd van de Waterland Brewery heeft een kruidige, fruitige en zonnige smaak. Ook weer met een lichtzure en gistige afdronk die kort duurt, ondertussen komen de aroma's van vanille en kruidnagel naar boven.

 • Waterland Broeker Blonde - Blond - 6%

  Broeker Blonde van Waterland Brewery geeft je in de neus bloemige aroma’s, citrus en lychees. Op de tong verrassend hoppig met een malse ondertoon van gerstemout. 

 • Waterland Kattekwaad - Ale - 6%

  Kattekwaad heeft een roomwitte en dunne schuimkraag. Allemaal lekkere aroma's van karamel. fruit, specerijen en honing. Het bier is vrij zoet en moutig. Daarbij ook weer kruidig en houtig met een bitte en gistige afdronk die maar kort duurt.

 • Waterland Boerenbok - Bock - 7%

  Boerenbock is een herfstbok van de Waterland Brewery. Het bier is donker, zacht en vol van smaak. 

 • Waterland Gouden Bocht - Blond - 9%

  De Smaak van de Gouden Bocht van de Waterland Brewery is weldadig en verguld met haar volle body. Een beetje prikkelend van aard, maar een hartje van goud.

 • Waterland Monnicker Moker - Tripel - 8%

  Monnicker Moker van de Waterland Brewery verspreidt meteen nostalgische aroma's van hooi, gras, mout en dan komt er ook nog een geur van sinaasappel schil en gist. De smaak daarbij is dan bitterzoet en ook een beetje licht hoppig, met mout, koriander en cirtus. Dit alles met een robuuste afdronk.

 • Waterland Brewery Brut IPA - India Pale Ale - 4,5%

  Deze biologisch gebrouwen Brut IPA, gefermenteerd met een champagne gist, is een fruitig gehopte IPA met slechts 4,5% alcohol. Hij is sprankelend en fris op de tong en door gebruik van 3 soorten hop en de dryhopping met de Mosaic hop fruitig van aroma. Dit ‘lowcal’ recept is in 2020 ontwikkeld in de TAPLAB van Waterland Brewery en was die zomer het hoogst genoteerde tapbier in het proeflokaal.

 • Waterland Bombabock - Bock - 6%

  Bombabock is een speelse explosie van herfstsmaken in de mond, maar toch heel toegankelijk. Amberrood, karamel­tonen, licht zoet en een soepele afdronk.

Achtergrond informatie

Waterland Brewery is een brouwerij in Monnickendam. De biologische bieren van de brouwerij zijn te nuttigen in het proeflokaal en je kunt het bier ook kopen om mee te nemen naar huis.  

Historie brouwerij

Bierderij Waterland werkte vanuit Katwoude aan de oprichting van een eigen bierderij, zodat ze hun bier ook lokaal kunnen brouwen. De brouwerij is sinds april 2015 actief. De Bierderij wordt tevens een geweldige bestemming waar ze hun gasten kunnen verwennen met een proeverij van hun bieren in combinatie met de beste streekproducten en gerechten. 

Bierderij Waterland is gestart met het zelf op kleine schaal brouwen van bier. Al snel werden de plannen ambitieuzer. In deze korte periode zijn er vier waanzinnig heerlijke, biologische bieren die de landelijke streek en karakteristieke dorpen van de brouwerij gaan vertegenwoordigen.  

Lees ook

Brouwerij en proeflokaal

Op 1 juni 2018 heeft de brouwerij zijn eigen brouwerij en proeflokaal geopend. Hier kunnen verschillende groepen terecht, groot en klein. Voor geïnteresseerden in het brouwproces verzorgt de brouwerij rondleidingen. 

Alle bieren van Bierderij Waterland zijn biologisch en gemaakt van streekproducten. Vier van de zeven gebrouwen biersoorten zijn vernoemd naar dorpskernen in de regio: de Broeker Blond (blond bier), de Marker Maagd (witbier), de Boerenbok (bokbier), de Monnicker Moker (een triple) en het Volendams Vaatje (wheat ale). Deze laatste is in 2018 samen met de bieren Kattekwaad en Gouden Bocht aan het assortiment toegevoegd.

Oprichters van Bierderij Waterland in het proeflokaal

Waterland Brewery

In begin 2020 is de naam gewijzigd van Bierderij Waterland naar 'Waterland Brewery'.

Waterland Brewery in het nieuws