Brouwerij BorrelNoot

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Beellanen 13
Postcode
3445TD
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (6 jaar actief)
Opgericht in
2013
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Brouwerij BorrelNoot

Achtergrond informatie

Brouwerij BorrelNoot is een brouwerij uit Kamerik, wat in de gemeente Woerden ligt. De brouwerij is in 2013 opgericht door Kenneth Kortekaas en Rocco Hoogerwerf. Zij hebben tot begin 2018 als huurbrouwer hun bieren geproduceerd.

In januari 2018 kwam namelijk een droom uit voor de oprichters. Hun eigen productiebrouwerij werd in gebruik genomen.

Historie

Tijdens een jaarlijks terugkerende wandelvakantie van Kenneth Kortekaas en Rocco Hoogerwerf langs het strand zaten ze op een terras te genieten onder het genot van een biertje. Een beetje mijmerend lieten ze hun gedachten de vrije loop en bedachten dat het moment nog mooier zou kunnen zijn als ze er zouden zitten met een eigen biertje. Het bleef niet bij een idee. Thuisgekomen zochten Kenneth en Rocco op internet hoe ze zelf bier konden maken.

Amateurbrouwers

Zoals vele amateurbrouwers is begonnen met de afmaak-versies, een soort instant bier. Wel lekker, maar niet geheel wat ze hadden bedacht. Ze wilden een geheel eigen bier met een eigen smaak creëren en zijn in 2008 gestart met de aanschaf, verzamelen en het zelf vervaardigen van de benodigde gereedschappen en apparatuur.

De eerste keer was een hoekje in de garage vrijgemaakt waar op schragen 'de installatie' werd opgebouwd. Dit was eenmalig. Al snel was in de schuur een hoek vrijgemaakt zodat direct aan de slag konden. Inmiddels is er een mobiele brouwtafel gemaakt zodat ze bij mooi weer buiten kunnen brouwen en bij regenachtig weer gewoon binnen.

Bieren vielen in de smaak

De zelfgebrouwde bieren vielen bij vrienden en kennissen (bijna) altijd goed in de smaak. Aangezien ze van mening waren dat vrienden en bekenden niet echt een objectieve mening hebben besloten ze om mee te doen met het jaarlijks ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Daar worden de bieren door ervaren en getrainde keurmeesters vakkundig beoordeeld. Toen ook hier de uitslag steeds positief bleek, besloten ze het op de markt te zetten!

Bierbrouwerij de BorrelNoot

Brouwerij BorrelNoot

Op 11 december 2013 om 14.15 uur is Brouwerij BorrelNoot geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en zijn ze officieel bierbrouwers. De brouwerij bestaat momenteel uit een installatie van 25 liter voor het perfectioneren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe soorten. Dit is voldoende voor de benodigde smaak- en evolutietesten en het houden van kleinschalige proefsessies. Voor het grote werk hebben ze gezocht naar een brouwerij die wel voldoende capaciteit heeft. In De Heidebrouwerij hebben ze een goede partner gevonden. 

De naam ‘Brouwerij BorrelNoot’ is ontstaan uit de samenvoeging van de bijnamen van Kenneth en Rocco: ‘Borrel’ en ‘Noot’. Dat een borrelnootje op zijn tijd een prettige versnapering is, is een mooie bijkomstigheid!

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.