Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij BorrelNoot

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij BorrelNoot

Brouwerij BorrelNoot is een bierbrouwerij uit Woerden (Nederland) die is opgericht in 2013. Deze brouwerij heeft 12 bieren in het assortiment.

Brouwerij Borrelnoot Kenneth en Rocco
Brutaal Blondje fles en glas
Woerden 1372 logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij BorrelNoot

Brouwerij BorrelNoot heeft 12 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij BorrelNoot!
 • BorrelNoot Brutaal Blondje - Blond - 6%

  Brutaal Blondje is een hybride van een wit- en blond bier; een vermenging van het frisse van een witbier met de smaak van een blond bier.

 • BorrelNoot Kameryck Blond - Blond - 6%

  Kameryck Blond wordt gebrouwen in het dorpje Kamerik midden in ‘t Groene Hart. Het is een onvervalst blond bier van hoge gisting, maar dan wel op basis van twee soorten hop. Dat zorgt voor een eloquente bierervaring. Dit blond bier legt vluchtig wat lentebloesem op je tong, gevolgd door een robuust bittertje dat net lang genoeg ronddanst om snel te verlangen naar die volgende slok. Blond bier dus, voor dorstige bierliefhebbers die zich kunnen beheersen.

 • Woerden 1372 - Kuit - 5.9%

  Kuyt bier is een authentiek Nederlands bier. Het kenmerkt zich door het grote deel haver in de graanmix en de eerste toepassing van hop in plaats van kruiden. De oorsprong van deze ‘vergeten’ biersoort ligt rond het jaar 1372, waarin Woerden stadsrechten kreeg. Genieten van een bier met de graan en hoprassen, zoals ze rond die tijd in deze streek groeiden.

 • BorrelNoot Groene Hart Tripel - Tripel - 8%

  Groene Hart Tripel is een fris, kruidig, hoppig en medium bitter zwaar bier. Geïnspireerd door en gebrouwen in het Groene Hart van Nederland.

 • BorrelNoot Kranige Kastanje - Bock - 7%

  De veelzijdige moutmelange geeft de diepdonkere kleur, volle moutigheid en toetsen van karamel. De natuurlijke aanvulling van kastanjes karakteriseert de smaak met een zacht notige afdronk.

 • BorrelNoot Bint Pint - Amber - 7%

  Door een lage hopgift komt de karakteristieke smaak van de aardappel mooi naar voren. Een zacht bier met een prettig droge afdronk.

 • BorrelNoot Schelle Schoonmoeder - Saison - 3%

  Een fris saison-achtig bier van hoge gisting. Door het friszurig karakter, de fruitig zacht-moutige smaak en droge afdronk is dit een echte dorstlesser voor de warme dagen.

 • BorrelNoot Rebelse Rooie - Ale - 5%

  Rebelse Rooie is een speciaalbier met een Red Ale karakter. De toevoeging van rode paprika geeft opstand aan de volmoutige body.

Achtergrond informatie

Brouwerij BorrelNoot is een brouwerij uit Kamerik, wat in de gemeente Woerden ligt. De brouwerij is in 2013 opgericht door Kenneth Kortekaas en Rocco Hoogerwerf. Zij hebben tot begin 2018 als huurbrouwer hun bieren geproduceerd.

In januari 2018 kwam namelijk een droom uit voor de oprichters. Hun eigen productiebrouwerij werd in gebruik genomen.

Historie

Tijdens een jaarlijks terugkerende wandelvakantie van Kenneth Kortekaas en Rocco Hoogerwerf langs het strand zaten ze op een terras te genieten onder het genot van een biertje. Een beetje mijmerend lieten ze hun gedachten de vrije loop en bedachten dat het moment nog mooier zou kunnen zijn als ze er zouden zitten met een eigen biertje. Het bleef niet bij een idee. Thuisgekomen zochten Kenneth en Rocco op internet hoe ze zelf bier konden maken.

Amateurbrouwers

Zoals vele amateurbrouwers is begonnen met de afmaak-versies, een soort instant bier. Wel lekker, maar niet geheel wat ze hadden bedacht. Ze wilden een geheel eigen bier met een eigen smaak creëren en zijn in 2008 gestart met de aanschaf, verzamelen en het zelf vervaardigen van de benodigde gereedschappen en apparatuur.

Lees ook

De eerste keer was een hoekje in de garage vrijgemaakt waar op schragen 'de installatie' werd opgebouwd. Dit was eenmalig. Al snel was in de schuur een hoek vrijgemaakt zodat direct aan de slag konden. Inmiddels is er een mobiele brouwtafel gemaakt zodat ze bij mooi weer buiten kunnen brouwen en bij regenachtig weer gewoon binnen.

Bieren vielen in de smaak

De zelfgebrouwde bieren vielen bij vrienden en kennissen (bijna) altijd goed in de smaak. Aangezien ze van mening waren dat vrienden en bekenden niet echt een objectieve mening hebben besloten ze om mee te doen met het jaarlijks ONK (Open Nederlands Kampioenschap). Daar worden de bieren door ervaren en getrainde keurmeesters vakkundig beoordeeld. Toen ook hier de uitslag steeds positief bleek, besloten ze het op de markt te zetten!

Bierbrouwerij de BorrelNoot

Brouwerij BorrelNoot

Op 11 december 2013 om 14.15 uur is Brouwerij BorrelNoot geregistreerd bij de Kamer van Koophandel en zijn ze officieel bierbrouwers. De brouwerij bestaat momenteel uit een installatie van 25 liter voor het perfectioneren van bestaande en ontwikkelen van nieuwe soorten. Dit is voldoende voor de benodigde smaak- en evolutietesten en het houden van kleinschalige proefsessies. Voor het grote werk hebben ze gezocht naar een brouwerij die wel voldoende capaciteit heeft. In De Heidebrouwerij hebben ze een goede partner gevonden. 

De naam ‘Brouwerij BorrelNoot’ is ontstaan uit de samenvoeging van de bijnamen van Kenneth en Rocco: ‘Borrel’ en ‘Noot’. Dat een borrelnootje op zijn tijd een prettige versnapering is, is een mooie bijkomstigheid!