Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

8.6 | Serie met lagers van Swinkels Family Brewers

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

8.6

8.6 is een biermerk van Royal Swinkels Family Brewers. In Nederland worden de varianten 8.6 Original en 8.6 Extreme verkocht, maar in het buitenland zijn nog andere varianten te vinden.

8.6 bieren
Bavaria 8.6 IPL

Achtergrond Informatie

8.6 bieren worden gebrouwen door Bavaria in Lieshout. Er zijn op dit moment 6 biermerken van 8.6 bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle 8.6 merken

 • Bavaria 8.6 Black - Lager - 7,9%

  Vol, romig, bitter, zoet, karamel, gebrand, gerstemout, zoete kersen, zoethout, dat is een korte samenvatting van smaken die je kan ontdekken in dit donkere bier. 

 • Bavaria 8.6 Gold - Lager - 6,5%

  Het aroma is fruitig en hoppig met tonen van geroosterde noten, honing, bloesem en kamille.

 • Bavaria 8.6 IPL - India Pale Ale - 7%

  Bavaria 8.6 IPL is een India Pale Lager. Dit speciaalbier bevat 7% alcohol en smaakt het beste op een temperatuur tussen de 6-8 graden Celsius. Dit bier combineert de hoppige neus met de doordrinkbaarheid van een pilsener. Hierdoor is het een verfrissend, doch smaakvol bier. Een complexe doch subtiele smaak die een citrusachtige, hopsmaak combineert met een zachte, zoete tarwemoutbasis. Voor een intense en toegankelijke drinkervaring!

 • Bavaria 8.6 Original - Lager - 8,6%

  Bavaria 8.6 heeft een zoete en moutige smaak. 8.6 is een zware lager die in Nederland in blikken van 50cl wordt verkocht.

 • Bavaria 8.6 Red - Lager - 7,9%

  Bavaria 8.6 Red heeft een bittere smaak.

 • Bavaria Extreme 8.6 - Lager - 10,5%

  Bavaria Extreme 8.6 heeft volle smaken van rijp fruit en een bier smaak, die zeer dominant is. Het heeft geuren van steenfruit en vers gemaaid gras. Ondanks het hoge alcoholpercentage is Bavaria Extreme 8.6 een goed doordrinkbaar, zacht en soepel bier. 

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over 8.6

 • Royal Swinkels scoort op eerste Untappd Community Awards

  Royal Swinkels heeft verschillende awards binnengesleept tijdens de allerereerste Untappd Community Awards.

  18 mrt 2024 bij Nieuws

 • Na succesvol 2019 verwacht Royal Swinkels Family Brewers dieptepunt in 2020

  Royal Swinkels Family Brewers voorziet door de coronacrisis een dieptepunt in 2020, terwijl 2019 nog zeer succesvol was met onder andere de viering van het 300-jarig bestaan. 

  24 apr 2020 bij Nieuws

 • 8.6 introduceert nieuw design voor haar intense bieren

  Als onderdeel van de merkbelofte ‘Intense by nature’ steekt 8.6 haar intense bieren in een opvallend nieuw jasje, geïnspireerd op de wolf die vanaf nu overal in de merkcommunicatie terugkomt.

  18 mrt 2020 bij Nieuws

 • 8.6 opent tattoo shop in de brouwerij

  Tussen de brouwketels van Swinkels Family Brewwers in Lieshout kun je sinds kort een tatoeage laten zetten. Het biermerk 8.6 heeft daarmee een wereldprimeur te pakken. 

  3 jun 2019 bij Nieuws

 • World Beer Awards 2017

  De uitslag van de World Beer Awards 2017 is bekend. Eén Nederlandse brouwerij heeft het beste bier ter wereld binnen een stijl gebrouwen. Ook de Country Winners werden bekendgemaakt, dit zijn de beste bieren van Nederland binnen een categorie.

  17 aug 2017 bij Nieuws

 • Bavaria geeft vervolg aan 8.6 limited edition

  Bavaria introduceerde deze week een nieuwe reeks limited edition blikken.  In 2015 zijn er limited edition blikken gelanceerd in Frankrijk. Dit was een enorm succes, waardoor het nu een vervolg krijgt. 

  12 feb 2016 bij Nieuws

 • Bavaria 8.6 ook in horeca verkrijgbaar

  Bierbrouwer Bavaria maakt een volgende stap met haar merk 8.6. Het speciaalbier is vanaf heden naast in supermarkten en slijterijen, ook in de horeca verkrijgbaar.

  13 jan 2015 bij Nieuws

 • Zie alle 8.6 nieuwsberichten.

  Cookie instellingen