Duvel Tripel Hop 2013

Duvel Tripel Hop 2013
Brouwerij Onbekend
Land Onbekend
Gebrouwen sinds 2013
Wordt nog gebrouwen?Nee
Soort Onbekend
Alcohol 9,5%
Gisting Onbekend
Kleur Geel
Drink temperatuur 5-9 °Celsius
Stamwortgehalte Onbekend
Website duvel.be

Smaak & beschrijving

Je herkent meteen Duvel in de geur, doch misschien net iets frisser en bloemiger gehopt nog, met een zacht aroma van gras en verse boter. Lekker citrus gehopt van smaakt, met een exotische toets en zachte bitterheid die feller wordt in de nasmaak.

Het bier is romig in de mond, zeer makkelijk door drinkbaar. In de verte proef je wel een kleine alcohol toets, maar evengoed een delicaat vleugje munt.

Duvel wordt traditioneel met twee hopsoorten gebrouwen. Voor Duvel Tripel Hop wordt er één verrassende hopvariëteit aan toegevoegd waardoor een rijker smaakpallet ontstaat.In 2012 voegde Duvel de Citra hop toe en dat werd gesmaakt. Het bier won 2 prestigieuze prijzen: goud op Brussels Beer Challenge en de eerste publieksprijs op het Zythos Bierfestival. 

Nu in 2013, lanceren de brouwmeesters de Duvel Tripel Hop met Sorachi Ace, een Japanse aromatische hopsoort. Deze hop zal het typische Duvel smaakpallet verrijken met een frisse, exotische toets. Citrus, munt en accenten van groene hop vloeien mooi in elkaar over. 

Duvel Tripel Hop wordt beperkt gebrouwen. Wees er dus snel bij als je dit bier wilt proberen.

2 reacties

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Sander (gast) op 06-12-2013 om 19:28:41

Echt super bier, ik baal ervan dat ik er nog maar 1 over heb van het kratje dat ik had bestled en het nu niet meer te krijgen is.
Echt hulde aan de brouwers! Hopelijk volgend jaar weer zo'n topper

Bier kenner (gast) op 15-05-2013 om 18:02:38

Werkelijk een schittend bier. Kan niet anders zeggen. Ik dacht neem er eentje mee. Heb redelijk al wat biertjes geprobeerd maar deze is geweldig.
Hulde aan de Duvel brouwerij ik heb weer nieuwe flesjes ingeslagen.

Reclame van Swinckels

The inner voice van François Geurds
Swinckels' Inner Voice: meesterkok François Geurds. In deze reclame vertelt François over hoe hij ervaart om je emotie en gevoel te uiten in je product.

Meer reclames van Swinckels

Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de wekelijkse nieuwsbrief van Biernet. Meer dan tienduizend bezoekers gingen je voor!