Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Trappisten- en abdijbier pakket

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappisten- en abdijbier pakket

Bierpakket vol met bekende trappistenbieren en abdijbieren. Weet jij het verschil tussen een abdijbier en een trappistenbier? Met dit pakket kun je zelf gaan proeven en abdijbieren vergelijken met trappisten.

Het pakket bestaat uit 12 flessen

Abdijbieren en trappistenbier bierpakket van Beerwulf
La Trappe Witte Trappist
Affligem Tripel
 • Verpakking

  Doos

 • inhoud

  12 flessen

 • Soorten bier

  Tripel, Blond, Wit, Dubbel, Ale, Gerstewijn, Quadrupel

 • Glas

  Nee

 • Personaliseren

  Nee

Er zijn op dit moment geen winkels bekend die dit bierpakket verkopen.

Bekijk andere bierpakketten

Adbijbier én Trappistenbier

Net zoals dat alle pilseners bier zijn, vallen ook alle trappistenbieren onder de abdijbieren. Maar niet alle abdijbieren zijn Trappisten. Bekijk ook het weetje om het verschil tussen trappistenbier en abdijbier te ontdekken. 

In dit fraaie bierpakket vind je verschillende abdijbieren en trappistenbieren. Leuk om deze bieren te vergelijken, kun jij de échte trappisten eruit halen? In het pakket vind je zes trappistenbieren (van zes verschillende trappistenbrouwerijen) en zes adbijbieren. 

Over de merken in dit bierpakket

Affligem Tripel (Bierbrouwerij Affligem)
Affligem Tripel ruikt fris en fruitig en het bier heeft een zoetige bittere smaak.

Chimay Tripel (Abdij Notre-Dame de Scourmont)
De combinatie van verse hop en gist benadrukt de ietwat bittere smaak met een fruitige toets van muskaatdruiven, rozijnen en zelfs rijpe appels. De schuimkraag is fijn en sneeuwig.

Ename blond (Bierbrouwerij Roman)
Het bier ruikt complex, zowel moutzoetig, fruitig en wat hoppig. Ook de smaak is fijn uitgebalanceerd met iets meer nadruk op hopbitter. Het mondgevoel is voor zo'n licht bier fors maar droog. Ook vallen de fruitige maar droge aroma's op.

La Trappe Witte Trappist (Bierbrouwerij de Koningshoeven B.V.)
La Trappe Witte Trappist heeft een droge en licht zurige smaak.  Lichtblond, troebel en met een stevige, vaste schuimkraag. Zacht moutig, licht zurig en prikkelend door het koolzuurgehalte. Een doordrinkbare, frisse dorstlesser.

Maredsous Blond (Duvel Moortgat Brouwerij)
Maredsous Blond heeft een bittere smaak, met een fruitige afdronk.

Maredsous Bruin (Duvel Moortgat Brouwerij)
Maredsous Bruin heeft een fruitige smaak.

Orval (Abdij Notre-Dame d'Orval)
De trappist van Orval is enig. Wegens zijn complexe gistingsproces, is de smaak van Orval in onophoudelijke evolutie. Er wordt geadviseerd om het bier in ieder geval niet vóór drie maanden na het bottelen te drinken. 

Rochefort 8 (Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy)
De smaak van dit bier is lichtjes zoet met vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Het is lichtzoet, een beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk. Het bier heeft een roodbruine kleur met een stevige crémekleurige schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft plakken. De geur is complex: kruidig, fruitig en zelfs een beetje bitter. Ook is er een geur van rozijnen waar te nemen. Bij het uitschenken komt ook de geur van geroosterd mout vrij.

St Feuillien Blond (Bierbrouwerij St-Feuillien)
De kleur van St Feuillien Blond is goud en het schuim is fijn en luchtig. De aromatische hopsoorten zijn herkenbaar aanwezig en de specerijen zorgen voor een fruitige toets van citrusvruchten.

Steenbrugge Bruin (Palm Belgian Craft Brewers)
Het bier Steenbrugge Dubbel Bruin is een bruin bier met een rondborstige moutkarakter en heeft een fruitige aroma. Steenbrugge Dubbel Bruin heeft een mooie afdronk met een lichte droogheid in de mond.

Westmalle Tripel (Abdij van Westmalle)
Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid. De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.

Zundert 10 (Trappistenbrouwerij de Kievit)
Zundert 10 is een roodbruin quadrupel bier met een volle, zachte smaak wat in balans wordt gebracht met een mooie hopbitterheid. In de geur vindt je tonen van gedroogde zuidvruchten, zwoele kruiden, drop en een beetje chocolade. In de nasmaak keeert de kenmerkende Zundertse kruidigheid subtiel terug.