Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierpakket | Trappistenbier en abdijbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Trappisten- en abdijbier pakket

Bierpakket vol met bekende trappistenbieren en abdijbieren. Weet jij het verschil tussen een abdijbier en een trappistenbier? Met dit pakket kun je zelf gaan proeven en abdijbieren vergelijken met trappisten.

Het pakket bestaat uit 10 flessen

Trappisten- en abdijbier pakket
St. Feuillien Grand Cru
Tynt Meadow fles en glas
 • Verpakking

  Doos

 • inhoud

  10 flessen

 • Soorten bier

  Tripel, Dubbel, Quadrupel, Blond, Ale, Wit

 • Glas

  Nee

 • Personaliseren

  Nee

Trappisten- en abdijbier pakket kopen

€ 35,99

Adbijbier én Trappistenbier

Net zoals dat alle pilseners bier zijn, vallen ook alle trappistenbieren onder de abdijbieren. Maar niet alle abdijbieren zijn Trappisten. Bekijk ook het weetje om het verschil tussen trappistenbier en abdijbier te ontdekken. 

In dit fraaie bierpakket vind je verschillende abdijbieren en trappistenbieren. Leuk om deze bieren te vergelijken, kun jij de échte trappisten eruit halen? In het pakket vind je zes trappistenbieren (van zes verschillende trappistenbrouwerijen) en zes adbijbieren. 

Over de merken in dit bierpakket

Affligem Tripel (Bierbrouwerij Affligem)
Affligem Tripel ruikt fris en fruitig en het bier heeft een zoetige bittere smaak.

Chimay Rood (Abdij Notre-Dame de Scourmont)
Chimay Rood is een bier met een licht fruitige abrikozengeur. De smaak is te omschrijven als zijdezacht met een lichtbittere noot. De schuimkraag is stevig en romig.

Engelszell Gregorius Trappist (Stift Engelszell)
Een donker en complex trappistenbier. Vanonder een kleine schuimkraag komen heerlijke geuren omhoog. Het bier is enerzijds zoet maar heeft een flinke bite en lekkere bitterheid. Onder andere door het gebruik van honing uit eigen abdijtuin heeft dit bier een erg bijzondere smaak.

Maredsous Blond (Duvel Moortgat Brouwerij)
Maredsous Blond heeft een bittere smaak, met een fruitige afdronk.

Rochefort 8 (Abdij Notre-Dame de Saint-Rémy)
De smaak van dit bier is lichtjes zoet met vlokjes kruiden. De alcohol en donkere fruittoetsen zijn mooi in evenwicht. Het is lichtzoet, een beetje droog en vooral toch de nodige dosis bitter in de afdronk. Het bier heeft een roodbruine kleur met een stevige crémekleurige schuimkraag die goed aan de wand van het glas blijft plakken. De geur is complex: kruidig, fruitig en zelfs een beetje bitter. Ook is er een geur van rozijnen waar te nemen. Bij het uitschenken komt ook de geur van geroosterd mout vrij.

Sint Bernardus Wit (Brouwerij Sint Bernardus)
Sint Bernardus Wit heeft een mooie gouden kleur en een rijke smaak van koriander, citrus en banaan. Dit ongefilterde witbier heeft een mooie, volle en zachte smaak. 

St Feuillien Grand Cru (Bierbrouwerij St-Feuillien)
St Feuillien Grand Cru is een extra blond bier met een rijke en evenwichtige smaak. Het bier onderscheidt zich door de afwezigheid van kruiden. Het bier heeft een zuivere hoptoets met fruitge accenten. Dit speciaalbier heeft een harmonie tussen subtiliteit en weelderigheid.

Tynt Meadow (Mount Saint Bernard Abbey)
Tynt Meadow is een stevig bier en heeft aroma's van donkere chocolade, drop en donker fruit. De afdronk is verrassend sprankelend.

Val Dieu Grand Cru (Brasserie de l'abbaye du Val-Dieu)
Val-Dieu is een Belgisch abdijbier. De bieren, die tegenwoordig op de abdij worden gebrouwen, vinden hun oorsprong in tradities die zijn overgenomen van de oorspronkelijke Val-Dieu monniken.

Westmalle Tripel (Abdij van Westmalle)
Het is een complex bier met veel fruitigheid, je proeft rijpe banaan en een fijne hopbitterheid. Het mondgevoel is rond en vol. Een subtiele zoete toets die wordt gedragen door fruitigheid en bitterheid. De afdronk is lang, droog en aangenaam bitter.

Cookie instellingen