Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Heineken laat craft beer toe op de Sub

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Heineken laat craft beer toe op de Sub

10 augustus 2017 om 13:47

Heineken en de Amsterdamse bier start-up Bottel slaan de handen ineen om lokale speciaalbieren naar de thuistap van Heineken te brengen. 

Heineken laat craft beer toe op de Sub
Bird Brewery Ralph en Rik
Two Chefs Brewing logo

Nog niet eerder liet Heineken concurrentie toe op de Sub, de eigen thuistap van Heineken. Wel de merken die onder Heineken vallen zijn beschikbaar op de Sub. Bieren zoals Affligem, Brand of Desprados en daar komen nu 6 Amsterdamse brouwsels bij.

Pilot met Bottel

Het Amsterdamse bedrijf Bottel is degene die de Torps (de zogenoemde 2 liter fusten voor de Sub) vult en levert. Bottel levert al vers craft beer van 11 Amsterdamse brouwerijen thuis op eigen flessen. Bottel en Heineken zijn een pilot gestart in Amsterdam met de volgende Amsterdamse brouwers: De Prael, Two Chefs Brewing, Pontus, Walhalla, Bird Brewery en Gebrouwen door Vrouwen.

6 Bottel brouwsels

Hoe lang de proef gaat duren is nog niet helemaal duidelijk. Bottel wacht eerst af of er naast speciaalbieren op fles ook veel behoefte is aan speciaalbier op de thuistap. 

Lees ook

Wat is Bottel? 

Bottel is een Amsterdamse bier start-up dat vers Amsterdams speciaalbier in karakteristieke flessen, zogenaamde Bottels tapt. Deze Bottels worden vervolgens zo snel mogelijk naar de consument thuis gebracht. Het bier wordt gekoeld en gecontroleerd en niet onnodig bloot gesteld aan lucht, licht en temperatuurschommelingen.

[Bottels van Bottel met Amsterdams bier] Zo blijft de kwaliteit optimaal zodat de bierliefhebber thuis kan genieten van lekker, vers bier. Een Bottel bevat ongeveer 1 liter, dat zijn 4 glazen vers tapbier. Het advies is om Bottel na aankoop binnen vier weken op te drinken, dan is het bier op zijn allerlekkerst.

Prijs 

De prijzen van de 2 literfustjes variëren van €16,99 tot €22,99 waar je dan gemiddeld 8 glazen bier uit kunt halen. Dus €2 tot een kleine €3 per glas, afhankelijk van bierstijl en brouwer. De SUB vaten zijn verkrijgbaar via Beerwulf.

Sub craft beer

Cookie instellingen