Bierbrouwerij Brasserie du Bocq

Gegevens brouwerij
Land
Provincie
Locatie brouwerij
Rue de la Brasserie 4
Postcode
5530
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (161 jaar actief)
Opgericht in
1858
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij Brasserie du Bocq

Achtergrond informatie

Brasserie du BocqMartin Belot richten in 1858 met 4 van zijn 14 kinderen de Brasserie Belot Frères et Soeur op. Martin was een landbouwer in Purnode en begon bier te brouwen in zijn boerderij. In het begin werd het bier uitsluitend in de winter gebrouwen wanneer er op de velden onvoldoende werk was voor de arbeiders. De ontdekking van een waterbron van uitzonderlijke kwaliteit en kwantiteit in de nabijheid van de boerderij was, natuurlijk, een bijkomende troef.

Kort na de eerste wereldoorlog werd het bier La Gauloise, bruin bier van hoge gisting, voor het eerst gebrouwen. Onmiddellijk kende dit bier een groot succes. La Gauloise bruin is thans het oudste gebrouwen bier van deze brouwerij.

De naam van de brouwerij wijzigde in 1925 in Brasserie Belot Frères waar de algehele leiding toen beruste bij Victor Belot. In 1942 komt Joseph Belot aan het roer te staan van de toen inmiddels genoemde Brasserie du Bocq, genaamd naar het riviertje Bocq waar deze brouwerij aan is gelegen. Brasserie du Bocq werd omgevormd tot een N.V. in 1949.

In 1967 werd het besluit genomen, mede ingegeven door de overname van Brasserie Centrale de Marbaix-la-Tour, om nog alleen maar speciaalbier te gaan produceren. De succesbieren van deze brouwerij waren Saison Regal, uit de stal van Brasserie Centrale, en La Gauloise. Beide behalen op de wereldselectie van kwaliteit te Brussel goud. In datzelfde jaar, 1974, wordt de mouterij bij Brasserie du Bocq opgedoekt.

In 1985, sluit Brasserie Centrale en wordt de productie overgeheveld naar Purnode waar de infrastructuur met eigen geldmiddelen radikaal gemoderniseerd werd.. De brouwerij is nog steeds een 100% familiebedrijf en één van de laatste traditionele Belgische brouwerijen.

Thans staat de 6de generatie van de familie Belot aan de leiding van de Brasserie du Bocq en deze ziet de toekomst van de brouwerij met volle vertrouwen tegemoet.
 

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.