Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Amelander Bierbrouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Amelander Bierbrouwerij

Amelander Bierbrouwerij is een bierbrouwerij uit Ballum (Nederland) die is opgericht in 2008. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Amelander header image
t roaie hek
Amelander Quadrupel logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Amelander Bierbrouwerij

Amelander Bierbrouwerij heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Amelander Bierbrouwerij!
 • Ballumer sap - Weizen - 5,9%

  “Ballumer sap” is de naam van ons Amelander proefbier. Een soort wisselexpositie. Met enige regelmaat experimenteren wij met nieuwe recepten. De goede recepten worden verkocht onder de naam Proefbier. De oplage is dus gelimiteerd!

 • Skutehôn - Dunkel weizen - 6,3%

  Een prachtig donker tarwebiertje, vol van smaak en met een mooie schuimkraag. Ooit begonnen als proefbier, maar wegens groot succes inmiddels opgenomen in het vaste assortiment.

 • Hidde Dirks Kat - Quadrupel - 9%

  De quadrupel is een prachtig donker bier van 9%, met een mooie, stevige, volle smaak, waar je echt even voor kunt gaan zitten. 

 • Bij ‘t roaie hek - Fruit - 6,5%

  De Cranberry geeft het bier een frisse, fruitige en een stevige, bittere smaak. Door de cranberries krijgt het bier een robijnachtige kleur. Ze worden tijdens het kookproces (tijdens het brouwen) aan het bier toegevoegd.

 • Barnstiën - Amber - 6,5%

  Robijnkleurig bier, met een volle frisse smaak. Het bier wordt gebrouwen met gerst-, amber- en caramout. Het bier bevat circa 6,5 % alcohol en heeft een stevige afdronk.

 • Goäden ferskiening - Tripel - 8%

  Goäden Ferskiening is een speciaalbier van Ameland. Deze tripel is een mooi blond bier van 8% met een heerlijke, stevige en volle afdronk. 

 • Amelander blondbier: 't Leste lot - Blond - 6%

  Mooi bitter en vol van smaak. Het bier is vers, ongepasteuriseerd, ongefilterd en gist na op de fles.

 • Butenbiëntke - Weizen - 5,5%

  Een heerlijk fris, fruitig en troebel bier voor de warme zomerdagen. Een biertje dat gebrouwen wordt met 50% tarwemout en met drie verschillende hopsoorten. Hierdoor krijgt het bier zijn karakteristieke smaak.

Achtergrond informatie

De brouwerij, die in 2008 zijn levenslicht zag, bevind zich in een boerderij aan de Smitteweg, vlak bij Ballum op Ameland in de boerderij die de opa van Doeke Visser in 1958 heeft gebouwd.

Sinds een aantal jaren brouwde Doeke Visser, hobbymatig zijn Amelander biertjes, tot hij de stap in 2008 durfde te maken. De brouwerij heeft al circa 15 bieren in het assortiment. 

Lees ook

De Amelander Bierbrouwerij is een ambachtelijke brouwerij wat inhoud dat er vóór en tijdens het brouwproces niet wordt ingegrepen bij brouwen. Het Amelander leidingwater wordt voor het brouwproces dan ook niet aangepast. Eerst werd er per brouwsessie ca. 75 liter bier gebrouwen maar op 16 juni 2011 werd al een nieuwe brouwinstallatie betrokken waarmee het mogelijk werd om 200 liter per brouwsessie te kunnen brouwen. Tevens werd er een 400 liter vergistingsvat aangeschaft.

De bieren van de brouwerij zijn te koop op een aantal locaties op Ameland.