Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Fietsen langs Amsterdamse brouwerijen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Fietsen langs Amsterdamse brouwerijen

9 augustus 2017 door Redactie Biernet

Inspiratie nodig voor een leuk dagje uit? Wat dacht je van een fietstocht langs Amsterdamse brouwerijen. Je bent dagje actief bezig en kunt nog verschillende biertjes proeven ook! Daarnaast zie je op de fiets natuurlijk veel van onze hoofdstad!

amsterdamse fietstocht

Deze fietstocht brengt je langs Amsterdamse bierhotspots als Oedipus Brewing, Brouwerij 't IJ, de Bierfabriek en De Prael. De tocht is goed voor je conditie, je kunt genieten van de stad, maar vooral ook van het fantastische bier.

Deze fietstocht bestaat uit zeven etappes; geniet, maar drink met mate!

Etappe 1: Haal je huurfiets op

Door de hele stad heen vind je overal fietsverhuurders. Maar als je een bierbrouwerij tochtje gaat fietsen, dan kom je natuurlijk niet met de auto. Als je aankomt met de trein op Centraal Station, dan reserveer je hier via BimBimBikes je fiets.

Etappe 2: Uitwaaien op de pont en bezoek Oedipus Brewing

Veerpont en fietsen – circa 15 minuten

Je bent bij het afhalen al zo’n beetje bij het IJ. Je ziet daar allemaal pontjes het water over varen. Die kosten je helemaal niets. Pak het pontje naar de Meeuwenlaan in Amsterdam Noord. Dat kost zo’n 5 minuten.

Vanaf daar fiets je binnen 5 minuten naar de Oedipus brouwerij met taproom. Ze zijn van donderdag t/m zondag open om te proeven. Hele speciale bieren met namen als Mannenliefde (6%), Mama (pale ale), Thai Thai en nog veel meer. De bieren veroveren in korte tijd al behoorlijk wat Amsterdamse kroegen.

Taproom van Oedipus

Oedipus, Gedempt Hamerkanaal 85, Amsterdam Noord

Etappe 3: Naar de molen het terras bij brouwerij ‘t IJ

Veerpont en fietsen – circa 15 minuten

Vlakbij Oedipus gaat er een andere pont. Vanaf de Zamenhofstraat recht over het IJ naar het Azartplein op het KNSM eiland in Amsterdam-Oost. Vanaf daar fiets je in 5 minuten naar Brouwerij ’t IJ.

Terras Brouwerij

Brouwerij ‘t IJ ligt direct naast een prachtige molen en heeft een geweldig terras. Natuurlijk kun je bij frisser weer ook binnen je biertjes proeven. Ze hebben nogal wat verschillende bieren om te proeven! Misschien is het daarom slim een proefplankje te bestellen met kleine proefglaasjes.

Brouwerij ’t IJ, Funenkade 7 – Amsterdam Oost

Etappe 4: Van Amsterdam Oost naar Amsterdam Zuid

Fietsen – circa 25 minuten

Je rijdt nu vanuit Amsterdam Oost door de gezellige buurt De Pijp naar Amsterdam Zuid. Tenminste… als je al die gezellige kroegen in De Pijp kunt weerstaan. Ook kom je langs Brouwerij Troost, waar je eventueel een stop kunt maken!

Lees ook

Als je een stukje verder fietst kom je uit in Amsterdam Zuid. Dit gedeelte van Amsterdam heeft natuurlijk een chique imago, maar brouwerij Butcher's Tears draagt daar niet aan bij. Op een ruig klein industrieterreintje hebben een Zweedse bierbrouwer en een kunstenares een hele gave ruimte ingericht. Dit is niet het beeld wat je bij een bierbrouwerij verwacht. De bieren zelf? Ga ze ontdekken!

Butcher’s Tears, Karperweg 45 – Amsterdam Zuid

Etappe 5: Door het Vondelpark naar de Bierfabriek

Fietsen: Circa 20 minuten

Voel je ‘m al een beetje hangen? Goed dat je weer een stukje mag fietsen. En wel door het Vondelpark. Geniet van de mooie bomen, prachtige jogsters met strakke benen en honderden jonge zonnende buitenlandse vakantiegangsters.

Uitgekeken? Je passeert bijna de Heineken Experience. Maar aangezien je op Biernet uitstekend kunt vinden waar je goedkope Heineken kratjes kunt inslaan bij jou in de buurt raden we je aan éven door te trappen naar De Bierfabriek. Ze hebben er ongefilterd pils, een Ale en een donkere Porter. Als je honger hebt, dan eet je er een gegrild kippetje bij.

Bierfabriek Amsterdam

De Bierfabriek, Nes 67, Amsterdam Centrum

Etappe 6: Over de Wallen naar De Prael

Fietsen – Circa 5 minuten Vanaf De Bierfabriek is het zover niet meer. Je rijdt met je fiets over de Wallen naar Brouwerij de Prael. Een geweldige brouwerij van een sociale ondernemer. Medewerkers hebben bij andere werkgevers vaak niet zoveel kans, maar deze brouwerij helpt ze gewoon aan een baan.

Prael Weizen drinken

Je kunt er rondleidingen krijgen, eten en natuurlijk lekker bier drinken. Wist je dat De Prael haar bieren brouwt met regenwater?

Brouwerij De Prael – Oudezijds Voorburgwal 30, Amsterdam Centrum

Etappe 7: De Finish

Fietsen naar de fietsverhuurder circa 5 minuten.
Kruipen naar een afzakkertje– Circa 10 minuten

Breng snel je fiets terug op de Prins Hendrikkade en mis je trein niet. Liever even blijven? Dan is er nog genoeg te doen. Drink bijvoorbeeld nog een vers gebrouwen biertje bij Bierbrouwerij De Bekeerde Suster, proef een van de van vele soorten bier bij biercafé Gollem of bezoek Little Delirium Café Amsterdam, naast het station aan de IJzijde.

Op het kaartje zie je ook nog een extra tussenstop in de nieuwe PIJP, namelijk bij Brouwerij Troost! 

Route langs Amsterdamse brouwerijen

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl