Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Geld verdienen met bier? Dat kan jij ook!

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Geld verdienen met bier? Dat kan jij ook!

14 december 2018 door Redactie Biernet

Steeds meer brouwerijen weten geld in te zamelen door middel van Crowdfunding. Investeren is heel makkelijk en hoe cool is het om te zeggen dat jij het bier dat je drinkt mede mogelijk hebt gemaakt?!

Bird bier

Betrokken in de bierwereld

De laatste jaren zien we het steeds vaker: crowdfunding in de bierwereld. Voor brouwerijen een ideale manier om groeikapitaal op te halen en voor bierliefhebbers een fantastische manier om betrokken te zijn bij de bierwereld. Het is toch heerlijk dat jij kan zeggen dat je hebt geïnvesteerd in het bier dat je drinkt?

Succesvolle brouwerijen

Verschillende kleine brouwerijen hebben de afgelopen jaren een beroep op de crowd gedaan en hebben met het opgehaalde geld hun brouwerij naar een hoger plan getild. Er zijn intussen veel brouwerijen die een succesvolle campagne hebben afgesloten. Enkele voorbeelden:

Frontaal bier - Frontaal - Bedrag: € 800.000,- (recordbedrag voor brouwerijen)
- Rock City Brewing - Bedrag: € 500.000,-
- Two Chefs Brewing - Bedrag: € 300.000,-  (recordbedrag in 2016)
Wispe - Bedrag: € 210.000,-
- Kleiburg - Bedrag: € 200.000,-

Uit deze bedragen spreekt flink vertrouwen van consumenten om te investeren in bier. Dit helpt de microbrouwerijen om het bierlandschap te verbreden met leuke, spannende bieren. Dat je daarbij ook nog kunt zeggen dat je geld verdient met het bier dat je drinkt, dat is toch fantastisch?

Aangezien de rente op de bank ook nog eens nihil is, is het zeker interessant om eens naar investeringsmogelijkheden in de bierwereld te kijken. 

Tip: Bird Brewery

De grootste crowdfunding die momenteel loopt is van Bird Brewery. Deze jonge brouwerij is een van de snelstgroeiende brouwerij van Nederland en wint nationaal en internationaal vele prijzen met hun bieren, bijvoorbeeld op de laatste twee Dutch Beer Challenge edities.

De brouwerij scoorde tijdens het debuut op de Dutch Beer Challenge (in 2017) direct drie medailles en in 2018 waren zij bij dezelfde competitie de meeste succesvolle microbrouwerij samen met Uiltje Brewing Company

Lees ook

Het bier is dus goed, een goede basis voor een succesvolle brouwerij. Vlak buiten Amsterdam willen zij brewpub House of Bird openen. Een unieke plek midden in het Diemerbos vol bier, natuur en activiteiten!

House of Bird in het Diemerbos

De cijfers

- Streefbedrag: € 500.000,-
- Opgehaald: 80% (op moment van schrijven)
- Einddatum: 31-12-18
- Effectief jaarrendement: 4,9%
- Terugbetalingstermijn: 6 jaar

Ons oordeel

De prijswinnende bieren, snelle groei en 275+ crowdfunders geven ons veel vertrouwen. Met een effectief jaarrendement van 4,9% en een terugbetalingstermijn van 6 jaar zijn wij zeer positief over deze investering.

Investeren kan via deze link.

Bird Bier

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl