Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij De Brunehaut

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Brunehaut

Bierbrouwerij De Brunehaut is een bierbrouwerij uit Brunehaut (België) die is opgericht in 1890. Deze brouwerij heeft 4 bieren in het assortiment.

Brunehaut Wit Bio
Brunehaut Amber Bio

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij De Brunehaut

Bierbrouwerij De Brunehaut heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij De Brunehaut!
 • Brunehaut Wit Bio - Wit - 5,5%

  Brunehaut Wit Bio is een troebel gekleurd witbier en nagistend op de fles. Het bier ruikt fris en fleurig. De smaak is niet te bitter en bijna rond in het midden van de mond. Een echte dorstlesser.

 • Brunehaut Tripel Bio - Tripel - 8%

  Brunehaut Tripel Bio is een bier met een volle schuimkraag. Ondanks het hoge alcoholpercentage in het bier smaakt het bier erg fris. De nasmaak blijft lang hangen. Het bier is biologisch en glutenvrij.

 • Brunehaut Amber Bio - Amber - 6,5%

  Brunehaut Amber Bio doet denken aan pijnboompitten, licht tonen van karamel en een frisheid met gerst. Het bier heeft een stevig karakter.  De Amber Bio van brouwerij Brunehaut bevat is een minder zoet bier. 

 • Brunehaut Blond Bio - Blond - 6,5%

  Brunehaut Blond Bio is een stevig bier met een volle schuimkraag. Naast gist ruik je o.a. acacia en witte bloemetjes.  De smaak is fris en licht bitter met tonen van bijenwas. Het bier is een uitstekende dorstlesser.

Achtergrond informatie

De brouwerij is in 1890 ontstaan onder de naam Allard in het dorpje Guignies, een gehucht van Brunehaut. Precies 100 jaar later werden de volledige gemoderniseerde brouwinstallaties ondergebracht in de nieuwe gebouwen te Brunehaut-Rongy. Het werd in die tijd gerund door een brouwer die in het voormalige Zaire was opgeleid maar toen het bedrijf aan de rand van de afgrond stond nam Marc-Antoine De Mees in 2006 het bedrijf over en is hij de nieuwe directeur van de brouwerij. Hij investeerde enorm veel in nieuwe en moderne apparatuur zodat met zijn komst de bieren van een onberispelijke kwaliteit zijn geworden.
Bijgestaan door zijn brouwmeester Damien Delneste brouwt Brasserie Brunehaut een 80hl per week. 67% van hun omzet is voor de export De bieren worden uitgevoerd naar de VS, Japan en naar Italië, maar ook de Belgische groothandel behoort tot hun afzetmarkt.
 

Lees ook