Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

bvba Brouwerij Broeder Jacob | Belgisch bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Broeder Jacob

Brouwerij Broeder Jacob is een bierbrouwerij uit Wezemaal (België) die is opgericht in 2010. Deze brouwerij heeft 2 bieren in het assortiment.

Broeder Jacob bier
Broeder Jacob Double Espresso
Gijle Bock van Broeder Jacob

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Broeder Jacob

Brouwerij Broeder Jacob heeft 2 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Broeder Jacob!
 • Gijle Bock - Bock - 6,5%

  Gijle Bock heeft een donkere kleur, en een vol moutig aroma en een stevige smaak met licht geroosterde tonen.

 • Broeder Jacob Double Espresso - Koffie - 7,7%

  Broeder Jacob Double Espresso is een zacht bitter biertje met de nuance van verse koffie. Tonen van caramel, melkchocolade en koffie doen je genieten van dit unieke coffeebeer. Broeder Jacob Double Espresso is een koffiebier verrijkt met Java koffie van de Finca La Pila uit Guatamala.

  Achtergrond informatie

  In 2010 brouwde Johan Claes uit Rotselaar met zijn Broeder Jacob een eerste bier. Eerst was er het bruine bier en de triple, en vorig jaar werd de dubbel port boven de doopvont gehouden. Omdat Johan Claes deel uitmaakt van de familie Claes, gekend van de Java-koffie lag het voor de hand dat hij zou proberen bier met koffie te verzoenen. ‘In de USA zijn er al wel biersoorten met koffie, maar in ons land had nog niemand zich daaraan gewaagd. Met mijn brouwmeester Xavier Yernaux van brouwerij du Bock hebben wij geëxperimenteerd. 

  Omdat de makers er niet in slaagden een brouwerij over te nemen, wordt het bier in opdracht van hen gebrouwen door brouwerij Du Bocq te Purnode. Intussen werd al meer dan 400 hectoliter gebrouwen, wordt het bier, in samenwerking met brouwerij Celis reeds uitgevoerd naar de Verenigde Staten en wordt onderhandeld met andere landen.

  Lees ook

  Uiteindelijk komen wij nu met ons product Broeder Jacob Dubble Espresso 7.7 op de markt,’ zegt Johan Claes. Hij voegt eraan toe dat lang gezocht is naar de geschikte koffie. ‘Ik had natuurlijk het geluk dat ik kon terugvallen op de ervaring van mijn broer Wim en neef Pieter Claes van koffiebranderij Java. Uiteindelijk hebben wij gekozen voor koffiebonen uit de La Pila Estate in Guatamala. Het is een single estate farm coffee met de hoogste kwalificatie in Guatamala. De koffie is afkomstig van 1.500 meter hoogte waar de struiken groeien op een rijke vulkanische bodem. Hoe de koffie verwerkt wordt in het bier blijft natuurlijk een geheim, maar het rijke aroma en de volle fruitige body die gekenmerkt wordt door een toets cacao is terug te vinden in de Broeder Jacob Double Espresso,’ verduidelijkt de samensteller. Bier maakt deel uit van onze Belgische levensstijl. Het wordt ook veel gebruikt in gerechten. ‘Dit nieuwe bier kan ook gebruikt worden voor het maken van desserts. Maar ik denk ook dat mijn nieuw bier kan geschonken worden in een koffiebar,’ besluit Claes. Johan Claes maakt ook deel uit van het bedrijf Triple your taste. Dat stelt pakketten samen met telkens drie verschillende producten, waaronder altijd een Broeder Jacob bier. Er is ook altijd een receptenboekje bijgevoegd.

  Brouwerij Broeder Jacob in het nieuws

  • Broeder Jacob Double Espresso

   Bier van de maand: Broeder Jacob Double Espresso

   Het ABT bier van deze maand is geworden: Broeder Jacob Double Espresso. Dit koffiebier werd eerder bekroond met een zilveren medaille op de Brussels Beer challenge. In de hele maand februari wordt het bier geserveerd bij alle cafés die zijn aangesloten bij de Allitantie van Biertapperijen.

  Bier van Brouwerij Broeder Jacob is te drinken tijdens