Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Bierbrouwerij De Ranke

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Bierbrouwerij De Ranke

Bierbrouwerij De Ranke is een bierbrouwerij uit Dottignies/Dottenijs (België) die is opgericht in 1996. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

XX-Bitter logo
XX-Bitter header

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Bierbrouwerij De Ranke

Bierbrouwerij De Ranke heeft 3 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Bierbrouwerij De Ranke!
 • Guldenberg - Tripel - 8,5%

  Guldenberg heeft een perfect evenwicht tussen zoet en bitter. Het aroma is zeer hoppig en heeft een zoetige aanzet met toetsen van banaan en appel.

 • De Ranke XX-Bitter - Blond - 6%

  De smaak van dit bier is zeer bijzonder. Zoals de naam al doet vermoeden is dit een bitter biertje, en wat voor één. XX-Bitter is een bier van Bierbrouwerij De Ranke.

 • Oud Bruin Megablend 2021 - Oud bruin bier - 7%

  Smaak en aroma waren veruit de belangrijkste richtlijnen bij het samenstellen van deze blend. Elke afzonderlijke deelnemer heeft een stempel gedrukt op dit bier, waardoor het naar een hoger niveau is getild en meer complexiteit heeft gekregen. Het is een unieke viering van één van de meest fantastische bierstijlen ter wereld.

  Achtergrond informatie

  De brouwerij werd in 1994 door Nino Bacelle gesticht. Ze was in het begin actief met slechts 1 bier, Guldenberg, genoemd naar de voormalige Guldenbergabdij te Wevelgem, waar ooit bier gebrouwen werd.

  De tijd rijp

  Met een familietraditie in de wereld van het bier (sinds 1930 was de familie Bacelle-Noffels in de bierhandel en als limonadefabrikant actief) is Nino in 1981 zelf beginnen te experimenteren met het brouwen van bier. Na een opleiding als brouwer te hebben gevolgd te Gent, midden jaren tachtig, achtte Nino begin jaren negentig de tijd rijp om het eigen bier te commercialiseren. Na een grondige studie naar de mogelijkheden voor het starten van een eigen brouwerij werd toch gekozen om te brouwen in een andere brouwerij onder de huurformule. Het grote voordeel hiervan is dat men met kleine investeringen toch op een rendabele manier kan produceren. Er werd besloten met Brouwerij Deca uit Woesten samen te werken en in het eerste jaar werd er meteen 9.000 liter Guldenberg gebrouwen.

  Lees ook

  Twee man sterk

  In het midden van de jaren negentig leerde Nino, Guido Devos kennen via bierproeversvereniging H.O.P. In 1996 besluiten ze samen in zee te gaan. Brouwerij Nino Bacelle wordt een bvba waarvan elk 50% van de aandelen bezit en wordt herdoopt tot Brouwerij De Ranke, afgeleid van de hoprank. Volgens hun de belangrijkste grondstof voor in hun bier.

  Eigen brouwerij

  Na 11 jaar bij Brouwerij Deca te hebben gebrouwen werd in 2005 toch een volledig nieuwe eigen brouwerij opgestart te Dottignies, in de provincie Henegouwen. In 2007 werd er circa 1.700 hl (170.000 liter) bier geproduceerd waarvan ongeveer 60% geëxporteerd wordt naar de VS, Japan en India en binnen Europa naar Nederland, Groot-Brittannië, Zweden, Finland, Denemarken, Italië, Oostenrijk en Frankrijk.

  Bier van Bierbrouwerij De Ranke is te drinken tijdens