Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Allema | Huurbrouwerij uit Groningen

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Allema

Brouwerij Allema is een bierbrouwerij uit Groningen (Nederland) die is opgericht in 2020. Deze brouwerij heeft 3 bieren in het assortiment.

Bieren logos brouwerij Allema
Nakomertje Session Pale Ale logo
Nakomertje bier uit Groningen

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Allema

Brouwerij Allema heeft 4 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Allema!
 • Goed Huwelijk - Dubbel - 6,8%

  Goed Huwelijk is een dubbel met een fris bitter karakter en uiteraard het licht zoete wat een dubbel hoort te hebben. Perfecte combinatie met een borrelplank of je maakt er heerlijke Belgische stoof mee. Dat noemen wij een goed huwelijk!

 • Broers Bier - Saison - 6,5%

  Boers Bier is een heerlijke zomerse Saison met citroengras en koriander. Door het gebruik van een Nieuw-Zeelandse hop heeft dit bier een fijn en fris karakter.

 • Moeders Mooiste - Weizen - 6,3%

  Je proeft het voorjaar. De subtiele toevoeging van Szechuanpeper geeft dit bier een frisse tinteling van de lente.

 • Nakomertje - Pale Ale - 3,8%

  Drie verschillende mouten geven dit bier zijn volle smaak. De mooie combi van 3 hopsoorten en kleine toevoeging van korianderzaad zorgen voor het open karakter van dit bier.

  Achtergrond informatie

  Brouwerij Allema is een huurbrouwerij uit Groningen. De brouwerij is opgezet door Joost Allema die al sinds zijn 16de bezig is met het brouwen van bier. De huurbrouwerij maakte in het eerste jaar gebruik van de ketels van de Vechtdal Brouwerij en De Noord-Hollandse Bierbrouwerij.

  Lees ook

  Joost over het ontstaan van de brouwerij: "Rond mijn 16de ben ik begonnen met bierbrouwen. Met een paar vrienden in de schuur, met een blik moutextract, bier proberen te maken. Dat ontwikkelde zich dat ik tijdens mijn studie een kleine ketel aanschafte om in mijn studentenkamer bier te kunnen brouwen met mouten. Na mijn studie ben ik fanatiek doorgegaan met brouwen, de laatste paar jaren voor de officiële oprichting van de brouwerij samen met mijn broer Jasper. De resultaten waren mooie bieren waar steeds meer vraag naar kwam. Daardoor zijn we ons gaan oriënteren wat de mogelijkheden waren als huurbrouwer. En die mogelijkheden waren er volop. Begin 2020 zijn we dan van start gegaan en hebben in dat jaar direct drie bieren op markt gebracht."