Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Waterkasteel | Brouwerij Kemphaan | Licht bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Kemphaan Waterkasteel

Kemphaan Waterkasteel is een Lager, Light, Pils met 2,5% alcohol. Kemphaan Waterkasteel wordt gebrouwen door Stadsbrouwerij De Kemphaan in Almere.

Waterkasteel
Waterkasteel

Eigenschappen

Waterkasteel is bier van Brouwerij Kemphaan uit Almere. Het bier is een smaakvol, verfrissend licht bier van 2,5%, dat zijn fris- en bitterheid krijgt door sopropo.

Smaak & Omschrijving

Waterkasteel is een zeer doordrinkbaar zomerbier met een bittertje van de Bitter gourd of ook wel genoemd Sopropo.

Brouwer Lex Meeuwisse: “Na de erkenning van het hoofdgebouw van stadslandgoed De Kemphaan als een half open waterkasteel, is mij gevraagd om een middeleeuws kasteelbier te ontwikkelen. Nu hadden de bieren in die tijd altijd een laag alcoholgehalte en hadden ze nog geen hop tot hun beschikking voor de houdbaarheid en de bittere smaak."

Op ditzelfde moment kwam er de nog niet zo bekende groente Bittergourd of ook wel genoemd Sopropo beschikbaar door een Europees project Green Health Solutions. In dit project werd er experimenteel Bittergourd geteeld. De OMFL, uitvoerder van dit Europese project, had het Kip & Ei restaurant Dubbel-Op De Kemphaan gevraagd om hier met deze groente te experimenteren voor een specialiteiten-pannenkoek. Deze groente die veel in de Surinaamse en Indische keuken wordt gebruikt is ongelofelijk bitter van smaak en dus een goede vervanger voor het grootste deel van de hop.”

“Na enig experimenteren is het recept voor een licht ( 2,5% ) maar zeer doordrinkbaar zomerbier gevonden dat door de diverse smaakpanels zeer positief werd beoordeeld. Vooral de mensen die bekend zijn met de smaak van Sopropo herkennen deze in de bitterheid van de nasmaak. Vanwege het middeleeuwse karakter van het bier wordt deze geserveerd in aardewerken bokalen”, aldus Lex.

Reviews

Nog geen reviews voor Kemphaan Waterkasteel.
Wat vind jij van dit bier?

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Zie meer reacties

Zie minder reacties

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl