Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Petrus

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Petrus

Petrus is bier afkomstig uit Belgie. Het bier wordt gebrouwen door brouwerij De Brabandere in Bavikhove. Petrus heeft bieren in het assortiment zoals Blond en Tripel.

Petrus Header
Petrus Dubbel flesje en glas
RED by Petrus flesje en glas

Achtergrond Informatie

Petrus bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 6 biermerken van Petrus bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Petrus merken

 • Petrus Aged Pale - Blond - 7,3%

  Dit is blond bier gebrouwen met bron water, mout en diverse fijne soorten hop. Het unieke aroma ontstaat door lagering op hout (min 2 jaar). Het aroma is ietwat gerookt en heeft tinten van sherry en fruit. In de afdronk is dit bier enigszins zuur. Petrus Aged Pale is een selectie van 100 % zuiver, niet versneden, eiken vatenbier.

 • Petrus Blond - Blond - 6,6%

  Petrus Blond heeft een heerlijke zachte, volle smaak wat aangenaam bitter kan zijn.

 • Petrus Dubbel - Dubbel - 7%

  Petrus Dubbel is een volmondig donkerbruin bier met tonen van koffie, karamel en donkere chocolade. Dit bier heeft een bittere afdronk.

 • Petrus Gouden Tripel - Blond - 7,5%

  Dit is blond bier gebrouwen met bron water, mout en diverse soorten hop. Hergistend bier op fles. Dit geeft het fruitige aroma en de volle smaak. Het aroma is kruidig met een romig pallet, hints van appel, limoen en koriander. 

 • Petrus Oud Bruin - Dubbel - 5,5%

  Dit donkere bier is een blend van jong en oud bier (wordt 24 maand gerijpt in authentieke eiken vaten uit Zuid Frankrijk en wordt vermengd met jong bier vlak voordat het wordt afgevuld in fles of vat). Het bier heeft een volle smaak met hints van chocolade, vanille, appel en passie fruit. 

 • RED by Petrus - Fruit - 8,5%

  RED by Petrus is een verfrissend speciaalbier. Petrus Red Aged is een donkerrood bier. Petrus Red Aged is een op eiken gerijpt zuur bier en heeft de smaak van zure krieken. 

Bekijk alle biermerken.

Nieuws over Petrus

 • De zomer kleurt rood met RED by Petrus

  RED by Petrus van Brouwerij de Brabandere laat je deze zomer genieten van mooie momenten. Het is een volmondig, fruitig en fris bier met 8,5% alcohol.

  6 mei 2022 bij Nieuws

 • Zie alle nieuwsberichten.

  Cookie instellingen