Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

AH geeft tips voor bier-spijs combinaties | craftbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

AH geeft tips voor bier-spijs combinaties

20 december 2017 door Redactie Biernet

Met de folder die Albert Heijn heeft uitgebracht kun je alles leren over spannende bier-spijs combinaties. Wij hebben er hier wat uitgelicht, misschien geeft het je wat inspiratie om speciaalbier met eten te combineren.

Speciaalbier bij Albert Heijn

Bier- spijs combinaties

Wijn is langzamerhand passé, bier combineren met je gerechten wordt steeds meer een dingetje en het lijkt erop dat het ookal breed geaccepteerd wordt terwijl het nog enkele jaren terug zowat taboe was. Albert Heijn heeft een leaflet uitgebracht met een overzicht van verschillende gerechten en bieren waar je kan teruglezen wat bij elkaar past. We zullen op basis van deze leaflet van AH een menu voor je samenstellen met speciaalbieren. 

Bier en Food bij AH

Voorgerecht

Als voorgerecht maken wij een ouderwetse echte kerstklassieker, de garnalencocktail. De bieren die je drinkt bij gerechten met garnaal, mosselen, krab of kreeft zijn fruitige en zurige bieren. Zoals een saison of een hefeweizen. Het droge, romige karakter van deze bieren ondersteunt de zilte, vlezige, subtiele smaak van de garnalencocktail. Een bier dat goed past bij een garnalencocktail is de Dupont Saison, met verse kruiden en limoenmayonaise is dit een perfect gerecht om mee te beginnen.

Hoofdgerecht

Het hoofdgerecht is ongeveer net zo klassiek als het voorgerecht. Een sappige, vette, kerstkalkoen. Bij het vlees van gevogelte zoals kalkoen, kip, fazant of eend drink je een moutzoet, en kruidig biertje. Bieren die hier goed bij passen zijn amberbieren, pale ale bieren, en blonde abdijbieren.

Lees ook

De smaak van gekarameliseerde mouten en de kruidigheid complementeren de lichte en de zware smaken van het vlees. Een Zundert Trappist is uitermate geschikt bij de  kerstkalkoen met pancetta en frisse salie. 

Nagerecht

Het nagerecht wordt een heerlijk romig dessert. Een trifle met merengue, mango en passievrucht. Bij romige nagerechten past een zoetig bitter of een fris en fruitig bier goed, zoals een tripel of een fruitbiertje zoals een kriek.

Door de koolzuur wordt de soms overweldigende romige volheid verlicht en de fruitige en zurige tonen ondersteunen de fruitige smaken van de mango en de passievrucht. Een kriekbier wat goed bij dit nagerecht past is de Bellevue-Kriek.

Bekijk de volledige speciaalbier leaflet van Albert Heijn voor meer inspiratie of bezoek AH.nl. Hoppy christmas

Leuk blog over bier? Deel hem nu!

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen