Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Lekkerste Bockbier van 2017 | Stadsbrouwerij Eindhoven

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Lekkerste Bockbier van 2017

27 oktober 2017 om 15:20

Op 21 oktober 2017 werd Het Lekkerste Bockbier verkozen in Stadsbrouwerij Eindhoven. Er zijn uiteindelijk twee winnaars verkozen uit twee verschillende categorieën: 'Standaard Bockbier' en 'Zwaar Bockbier'.

Lekkerste Bockbier van 2017
Brouwerij Maximus
Stichting Noordhollandse Alternatieve Bierbrouwers

Juryleden Lekkerste Bockbier verkiezing

Dit jaar werd Het Lekkerste Bockbier gehouden op 21 oktober 2017 met als gastheer dit jaar Stadsbrouwerij Eindhoven. Zij ontvingen dit jaar alle proevers die gingen meebeslissen wie het beste bockbier had gemaakt van 2017. 

De jury bestond dit jaar uit allemaal verschillende bierliefhebbers. Bierliefhebbers die wilden meeproeven, moest zich inscrhijven en dat was gratis. Sommige bierproevers hadden meer ervaring dan andere, maar uiteindelijk handen ze allemaal één ding gemeen namelijk: Liefhebbers zijn van bier!

De Lekkerste Bockbieren van Nederland 2017

Deelnemende Brouwerijen

Voor de Lekkerste Bockbier verkiezing waren twee categorieën, namelijk standaard bockbier (tot 7% alcohol) en zwaar bockbier (boven de 7% alcohol). In de categorie 'Standaard' ging BE+ER met de eer strijken en in de categorie 'Zwaar' won Jopen met hun Johannieter. Dit jaar deden er in totaal 47 brouwerijen mee, 29 van hen deden mee in de categorie 'standaard bockbier' en 18 aan de categorie 'zwaar bockbier'. 

Brouwerijen zoals Hertog Jan, Brouwerij 't IJ en Bird Brewery waren aanwezig en hebben ook allemaal gestreden om het lekkerste bockbier van Nederland 2017 te zijn. Zij moesten de prijzen voor Lekkerste Bockbier 2017 dus laten aan BE+ER en Jopen.

Lees ook

Uitslagen Lekkerste bockbier van Nederland 2017

Uitslag standaard bockbier: 

1. BE+ER - Eigenzinnige Herfstbock
2. La Trappe - Bockbier
3. Maximus - Bock 7

Uitslag zwaar bockbier:

1. Jopen - Johannieter
2. SNAB - IJsbok
3. De Brouwschuur - Bockie Bè

Winnaars van 2016

Lekkerste bokbier 2016Het Lekkerste Bockbier van Nederland 2016 werd vorig jaar gehouden in de Texelse Bierbrouwerij in Texel. De winnaars van 2016 waren Bronckhorster met hun IJsselbock (categorie standaard) en Walhalla met hun eigen Heimdall (categorie zwaar). Vorig jaar stond Johannieter van Jopen ook al op het podium met een derde plek.

Net zoals dat het aantal bockbieren elk jaar stijgt, zijn er ook meer bokbierfestivals bijgekomen. Bekijk onze agenda voor aankomende bockbierfestivals in Nederland! Vandaag begint bijvoorbeeld het 40ste Amsterdam Bokbierfestival in de Beurs van Berlage.