Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Winnaars Dutch Beer Challenge bekendgemaakt via livestream

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Winnaars Dutch Beer Challenge bekendgemaakt via livestream

24 maart 2020 om 16:36

De winnende bieren van de Dutch Beer Challenge zullen dit jaar via een livestream bekendgemaakt worden. De organisatie heeft tijdens de huidige coronacrisis voor deze optie gekozen.

 uitslag dutch beer challenge online

Beste Nederlandse bieren

Op woensdag 11 maart 2020 vond in Rotterdam voor de zesde keer de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) plaats. Alle ruim 735 Nederlandse brouwerijen en brouwerijhuurders zijn uitgenodigd één of meer van hun bieren in te schrijven: in totaal zijn 400 bieren aangemeld en ingestuurd. De bekendmaking van de winnaars zou aanvankelijk op 2 april plaatsvinden in Rotterdam in het bijzijn van de deelnemende brouwers. Als gevolg van de corona-crisis heeft het bestuur besloten de bekendmaking op andere wijze door te laten gaan, in de vorm van een livestream via Facebook.

Op donderdag 2 april 2020 maken bestuur van de Stichting Dutch Beer Challenge en de wedstrijdleiding de winnaars per categorie bekend via een live-stream op de Facebookpagina van Dutch Beer Challenge van 14.00 tot 14.45 uur. De bijbehorende gouden, zilveren en bronzen medailles zullen dan nog niet uitgereikt worden aan de winnaars. Dat gebeurt op een nader te bepalen datum en plaats wanneer de corona-crisis voorbij dan wel onder controle is. De Mitra Award ‘Het Beste Bier van Nederland 2020’ wordt op 14 mei 2020 bekendgemaakt, ook via een livestream, van 16.00 tot 16.15 uur.

Bekendmaking winnaars

Dutch Beer Challenge 2020 De speciale live-stream van de uitreiking zal te zien op de Facebookpagina van de Dutch Beer Challenge. Je vindt deze pagina door te zoeken in Facebook op ‘Dutch Beer Challenge’ of ga naar facebook.com/ Dutch-Beer-Challenge-Powered-by-Mitra.

Als je voor 2 april de pagina leuk vindt (druk op de ‘vind-ik-leuk’ knop bovenaan de pagina) zul je op de dag zelf een melding krijgen dat de stream van start gaat. Wil je de livestream delen als trotse brouwer, bezoek dan dezelfde Facebook pagina op 2 april iets voor 14.00 uur en druk onderop bij het aankondigingsbericht op ‘delen, en dan ‘delen op je pagina’. Op die manier krijg de uitreiking de maximale aandacht die het Nederlandse bier verdient.

Lees ook

Vakkundige juryleden

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren explosief gegroeid tot ruim 700. De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de eerste editie van de Dutch Beer Challenge in 2015 waren er 155 Nederlandse bieren in competitie. In 2016, tijdens de 2e Dutch Beer Challenge, waren er 239 bieren in competitie. Tijdens de derde editie in 2017 waren er 298 bieren ingestuurd en tijdens de vierde editie bijna 400.

Tijdens de vijfde editie in 2019 waren 441 bieren aangemeld en dit jaar dus een kleine daling tot 400 bieren. Deze Nederlandse bieren werden blind geproefd en gekeurd door 45 zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale ‘beerjudges’ en specialisten. De jury proeft blind in verschillende biercategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

Belangrijkste doelstellingen

De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

1.     De promotie van de Nederlandse biercultuur;
2.     Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers;
3.     Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument;
4.     Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Bezoek de site van de Dutch Beer Challenge voor meer informatie.