Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Oeverwal 12
Postcode
6221 EN
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (1 jaar actief)
Opgericht in
2018
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer in het nieuws

Studente ontwikkelt bier op basis van brood

Achtergrond informatie

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, voormalig Stadsbrouwerij de Ridder, kent een rijke geschiedenis. Zo wordt hier de al bekende Ridder Maltezer bier gebrouwen. Nadat Heineken, de brouwerij in 1982 overnam en de deuren weer sloot in 2002, is er sinds juni 2018 weer nieuw leven geblazen in de brouwerij.

Het pand, gelegen aan de Maas in stadswijk Wyck, dateert uit 1825. Pas in 1857 werd dit pand gebruikt door de familie van Aubel om Ridder pils te brouwen. Rond deze tijd bruiste het in Maastricht nog van de brouwerijen, maar liefst 40 (micro-)brouwerijen maakte deel uit van de hoofdstad van Limburg. Dit aantal slonk tot een magere 9 brouwerijen in het jaartal 1940. De Ridder hielt stand in deze moeilijke tijden en werd zelfs de laatste nog werkende brouwerij in het centrum van een grote stad in Nederland, midden jaren ’90.

Stadsbrouwerij de Maastrichter

Vanaf begin juni 2018 heeft stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer haar deuren (weer) geopend en vloeit het bier weer rijkelijk. De brouwerij is omgetoverd tot een totaal concept, inclusief rondleidingen, een brasserie, een proeflokaal en een bierwinkel. In de brouwerij wordt Maltezer Bier weer naar oud recept gebrouwen, die uiteraard vers van tap te verkrijgen is in onze brasserie. Daarnaast zullen er nog een 7-tal andere bieren gebrouwen gaan worden.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.