Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer | Speciaalbier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer is een bierbrouwerij uit Maastricht (Nederland) die is opgericht in 2018. Deze brouwerij heeft 1 bier in het assortiment.

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer
Maastrichter Maltezer
Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

  • Ketels te huur

  • Proeflokaal

  • Restaurant

  • Rondleiding

  • Winkel

Biermerken van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer heeft 1 bier in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer!
  • Maastrichter Maltezer de Maltezer - Dortmunder - 6,5%

    De Maltezer van Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer is een volmout dortmunder bier met een mooie balans tussen bitter en zoet. Er is gekozen voor een neutrale gist en (neutrale) duitse hopsoorten zodat de moutigheid kan spreken in het bier. Heerlijk vol doch doordrinkbaar. 

Achtergrond informatie

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer, voormalig Stadsbrouwerij de Ridder, kent een rijke geschiedenis. Zo wordt hier de al bekende Ridder Maltezer bier gebrouwen. Nadat Heineken, de brouwerij in 1982 overnam en de deuren weer sloot in 2002, is er sinds juni 2018 weer nieuw leven geblazen in de brouwerij.

Het pand, gelegen aan de Maas in stadswijk Wyck, dateert uit 1825. Pas in 1857 werd dit pand gebruikt door de familie van Aubel om Ridder pils te brouwen. Rond deze tijd bruiste het in Maastricht nog van de brouwerijen, maar liefst 40 (micro-)brouwerijen maakte deel uit van de hoofdstad van Limburg. Dit aantal slonk tot een magere 9 brouwerijen in het jaartal 1940. De Ridder hielt stand in deze moeilijke tijden en werd zelfs de laatste nog werkende brouwerij in het centrum van een grote stad in Nederland, midden jaren ’90.

Lees ook

Stadsbrouwerij de Maastrichter

Vanaf begin juni 2018 heeft stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer haar deuren (weer) geopend en vloeit het bier weer rijkelijk. De brouwerij is omgetoverd tot een totaal concept, inclusief rondleidingen, een brasserie, een proeflokaal en een bierwinkel. In de brouwerij wordt Maltezer Bier weer naar oud recept gebrouwen, die uiteraard vers van tap te verkrijgen is in onze brasserie. Daarnaast zullen er nog een 7-tal andere bieren gebrouwen gaan worden.

Stadsbrouwerij de Maastrichter Maltezer in het nieuws