Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Stadsbrouwerij van Kollenburg | Kolleke bieren

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Stadsbrouwerij van Kollenburg

Stadsbrouwerij van Kollenburg is een bierbrouwerij uit 's-Hertogenbosch (Nederland) die is opgericht in 1999.

kolleke header image
kolleke logo

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Er is bij ons geen informatie bekend over biermerken van Stadsbrouwerij van Kollenburg.

Voeg nu een bier toe van Stadsbrouwerij van Kollenburg!

  Achtergrond informatie

  Stadsbrouwerij Brouwerij van Kollenburg is een initiatief van Jan van Kollenburg, eigenaar van Café Bar le Duc, en Rik Brouns, brouwmeester, afkomstig uit de omgeving van Den Bosch maar studerend in Wageningen. De brouwinstallatie bevindt zich in de kelders van het Café.

  Jan jr. en Jan sr.
  De brouwinstallatie is overgenomen van de gesloten Bierbrouwerij de Vaete. De schrootmolen, brouwketel en flessen staan in de uit diverse ruimten bestaande kelders onder het café. Twee keer per week wordt er 150 liter bier gebrouwen. Jan sr. bijgestaan door Jan van de Bent, hanteert de roerstok terwijl Jan jr. zich hoofdzakelijk bezig houd met het café-gedeelte, het terras en de winkel. In 2007 werd 80% afgevuld op fusten van 20 liter. De resterende 20% zijn flessen van 75 cl.

  Lees ook

  Pui
  Het nieuwe brouwhuis, Hongaars fabricaat, wordt begin juli 2007 geplaatst. Een immens grote 10 tonner stond in de visstraat klaar om gelost te gaan worden door verhuisbedrijf Sars uit 's-Hertogenbosch. Vanwege de grote van de ketels moest bijna de gehele pui verwijdert worden. Er is nog een team van gespecialiseerde installateurs uit Hongarije bezig die alles professioneel aan sluit.

  Pand buurman
  Begin januari 2008 draait de brouwerij op volle toeren en maken ze 5 verschillende bieren: Oude Jan, Jonge Jan, Rosé, blond Ome Jan, Triple en Bosch Bok Bier.. Daar uitbreiding noodzakelijk was, en de schuin achterbuurman zijn kapperszaak sloot, zagen Jan en Jan de kans het pand er bij te betrekken. Tevens kon een een doorgang gecreëerd worden om vanuit het café de schitterende bierbrouwerij te kunnen aanschouwen en te bezoeken. Om de installatie die in de kelder stond te verhuizen was geen optie vandaar dat op dat moment Brouwtechniek in het vizier komt. Na vele gesprekken, brainstormsessies en bezoek aan beurzen werd dan eindelijk een beslissing genomen. Er is gekozen voor een schitterend 500 liter koperen brouwhuis. Er wordt nu 500 liter per week geproduceerd en dat gaat in de toekomst naar de 1000 liter. Dan niet alleen voor eigen café maar ook voor derden.

  Oude flessenvulmachine
  In de brouwerij staat een flessenvulmachine uit 1832 die afkomstig is van Brouwerij de Zwaan uit de Vughterstraat. Deze brouwerij van de familie Van Gulick van Pelt werd in de jaren 70 een discotheek: Kings Cross, nu Club 23.