Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Gegevens brouwerij
Provincie
Locatie brouwerij
Commanderieplein 6
Postcode
7631 AE
Plaats
Actieve brouwerij
Ja (20 jaar actief)
Opgericht in
1999
Voorzieningen
Proeflokaal
Restaurant
Rondleiding
Ketels te huur
Winkel

Biermerken van Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co in het nieuws

Nederlandse winnaars European Beer Star 2018

Othmar bier uit Ootmarsum bij Europese top!

World Beer Awards 2018 uitslagen

Achtergrond informatie

Een geheel vernieuwende impuls ontving de Oude Ootmarsummer biertraditie, toen in het jaar 1999 van de vorige eeuw de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co werd ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

Het startte allemaal met een bierstarters-kit, niet denkende dat de Othmar brouwerij in 2012 commercieel ging en groeide tot een volwaardige brouwerij. Het doel van deze brouwerij was en is de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen.

De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is. In de brouwerij wordt uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse ‘’Reinheitsgebot’’, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 20 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele manier afgevuld

Othmar in 2016

Op 1 december 2016 opent Othmar zijn nieuwe brouwhuis. De brouwerij verdubbelt daarmee zijn capaciteit van 10 naar 20 hectoliter bier per brouwsel. 

Er is ook een gasterij / proeflokaal bij de nieuwe brouwerij: Gasterij Oatmössche. De brouwketels staan midden in de gasterij. Ook komt er een grote biergarten, hoptuin en wordt er gerst en tarwe verbouwd. 

Daarnaast zit de ingang tot het openluchtmuseum bij de brouwerij en komt er een klein oldtimers museum met oude trekkers.

Heb je aanvullende informatie over deze brouwerij of een interessante foto, contact ons.

Locatie brouwerij


Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.