Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co | Othmar Bier

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co is een bierbrouwerij uit Ootmarsum (Nederland) die is opgericht in 1999. Deze brouwerij heeft 8 bieren in het assortiment.

Othmar Bier buiten
Othmar Bierbrouwerij logo
Brouwketel van Othmar Bier in Ootmarsum

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co

Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co heeft 8 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co!
 • Othmar Rauch - Rook - 6,2%

  Doordat de mout van dit ondergistende Rauchbier gerookt is boven beukenhout, is een speciale smaak ontstaan voor de echte bierliefhebber. Een uniek bier met intens karakter. 

 • Othmar Goud - Pils - 5,3%

  De Othmar Goud is een ongefilterde Pilsener van lage gisting. Gebrouwen met meer aromahop, waardoor er een volle smaak gecreëerd wordt. Door minder bitterhoppen te gebruiken, is de Othmar Goud niet al te bitter en neigt hij een beetje naar een Blond bier.

 • Othmar Weizen - Weizen - 5,8%

  De Othmar Weizen is een bier van hoge gisting, waarbij de specifiek geselecteerde gist zorgt voor de typische Weizen smaak. Een vol, romig tarwebier waarbij de bitterhoppen zorgen voor de extra frisheid.

 • Othmar Bock - Bock - 6,7%

  De Othmar Bock is een traditioneel ondergistend Bockbier, gebrouwen naar een oud recept. Hij is gematigd zoet, met een hint van karamel, daarnaast iets kruidig en bitter. Over het algemeen een volmondig bier.

 • Yellow Moon Excl. Blond - Blond - 6,1%

  De aroma’s worden vooral bepaald door de mout. Je ruikt de aangename zoete geur van de granen. Achter deze hoofdrolspeler staan wat groene hopgeuren en een vleugje citrusfruit. Deze drie verschillende geuren maken dit al een bijzonder bier.  De smaak is ook aangenaam zoet. Je proeft duidelijk de smaken van de granen, de mout. Vrij snel wordt de frisse zoetheid omvergeblazen door de karaktervolle bitterheid. Deze bitters bepalen ook de nasmaak, die lang aanhoudt.

 • Othmar Pilsner - Pils - 5%

  De Othmar Pilsner is een doordrinkbaar bier, maar toch vol van smaak en heerlijk fris. Vanwege het lange lageren is de pilsner mooi gerijpt en redelijk helder. Door dezelfde type hop op verschillende tijden toe te voegen is het  bier verfijnd en met een geheel eigen karakter.

 • Othmar Tripel - Tripel - 8,9%

  De Othmar Tripel is een bovengistend bier met een rijke, volle smaak. Door een hogere moutstorting en hopgift bevat dit bier een hoger alcoholpercentage met een gebalanceerde hopsmaak en een klein zoetje. Uniek is dat ook de Othmar Tripel gebrouwen wordt volgens het Duitse Reinheitsgebot, waardoor het gehele smaakpalet van de mout duidelijk te proeven is. De Othmar Tripel laat zich het liefst drinken bij een hogere temperatuur waardoor de warme krachtige smaak zich goed kan uiten.

 • Othmar Session IPA - India Pale Ale - 2,9%

  De Othmar Session IPA is een laag alcoholisch fris en fruitig bier met een aanwezige bitterheid. Door de verschillende exotische hopsoorten die bekend staan om hun volle fruittinten en de specifieke bittereigenschappen, is dit lichte bier ideaal voor de warme zomerdagen.

  Achtergrond informatie

  Een geheel vernieuwende impuls ontving de Oude Ootmarsummer biertraditie, toen in het laatste jaar van de vorige eeuw (1999) de Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co werd ingeschreven in de Kamer van Koophandel.

  Het startte allemaal met een bierstarters-kit, niet denkende dat de Othmar brouwerij in 2012 commercieel ging en groeide tot een volwaardige brouwerij. Het doel van deze brouwerij was en is de oeroude biercultuur van en rond Ootmarsum nieuw leven in te blazen.

  De oudste bronnen zijn geraadpleegd en bestudeerd om een bier te creëren dat het dragen van de koningsnaam Othmar volledig waardig is. In de brouwerij wordt uitsluitend gebrouwen volgens het Duitse ‘’Reinheitsgebot’’, waardoor er natuurlijke bieren ontstaan. Een koperen brouwhuis met een capaciteit van 20 hectoliter en een professionele afvul- en etiketteerlijn zorgen ervoor dat ambachtelijke bieren op een professionele manier afgevuld

  Othmar in 2016

  Op 1 december 2016 opent Othmar zijn nieuwe brouwhuis. De brouwerij verdubbelt daarmee zijn capaciteit van 10 naar 20 hectoliter bier per brouwsel. 

  Lees ook

  Er is ook een gasterij / proeflokaal bij de nieuwe brouwerij: Gasterij Oatmössche. De brouwketels staan midden in de gasterij. Ook komt er een grote biergarten, hoptuin en wordt er gerst en tarwe verbouwd. Daarnaast zit de ingang tot het openluchtmuseum bij de brouwerij en komt er een klein oldtimersmuseum met oude trekkers.

  Othmar Herberg & Bierspa sinds 2022

  In juli 2022 werd er een unieke toevoeging gedaan aan het brouwerijterrein van Othmar Bier. Zij openden dat jaar hun herberg en een ware bierspa. Op de site van Othmar is het volgende te lezen over de ervaring: "Laat je onderdompelen in al het goeds wat bier te bieden heeft en geniet van deze bijzondere ervaring. In de allereerste bierspa van Nederland, de Othmar Bierspa, kom je compleet tot rust in een heerlijk bierbad met daarin water, hop, mout en gist. Tegelijkertijd tap je onbeperkt je eigen Othmar bier en gebruik je de andere wellness-faciliteiten die de bierspa-ruimtes bieden."

  Othmar Bierspa en sfeerbeeld van een kamer in de herberg

  Ootmarsummer Bierbrouwerij Heupink & Co in het nieuws