Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Birra Peroni | Italiaans biermerk

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Birra Peroni

Birra Peroni is een Italiaans biermerk dat is opgericht in 1846. In Nederland is het bekendste bier van deze brouwerij Peroni Nastro Azzurro. Het biermerk was jaren lang (net zoals Grolsch) in handen van het Zuid-Afrikaanse SABMiller. In 2016 is het in Japanse handen gekomen. 

Peroni bieren
Peroni Gran Riserva Puro Malto
Peroni Chill Lemon

Achtergrond Informatie

Birra Peroni bieren worden gebrouwen door in . Er zijn op dit moment 7 biermerken van Birra Peroni bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Alle Birra Peroni merken

 • Birra Peroni Senza Glutine - Pils - 4,7%

  Peroni Senza Glutine is een evenwichtige en frisse pilsener. Het bier smaakt bitter en fris met evenwichtige tonen van hop en mout. 

 • Peroni Chill Lemon - Radler - 2%

  Peroni Chill Lemon is een Radler van brouwerij Peroni. Deze radler bevat lichte moutnotities en is herkenbaar door een fris karakter en invloeden van citroen.

 • Peroni Gran Riserva Puro Malto - Lager - 5,2%

  Peroni Gran Riserva Puro Malto betreft een biertje wat goed in balans is qua smaak. De smaak is moutig en de geur doet denken aan karamel, honing en mout. 

 • Peroni Gran Riserva Rossa - Amber - 5,2%

  Deze ale heeft een fijne maar complexe smaak. Tonen van mout, karamel en geroosterd brood zijn terug te vinden in dit Italiaanse brouwsel. Door het lage alcoholpercentage is dit een goed doordrinkbaar biertje en past perfect bij gerechten als pizza, gegrild vlees of een kaasje.

 • Peroni Nastro Azzurro - Pils - 5,1%

  Peroni Nastro Azzurro wordt gebrouwen met Italiaanse passie en superieure ingrediënten voor een unieke opzwepende smaak. Peroni Nastro Azzurro is een bleek goudgeel, fris en verfrissend bier, met een delicate balans van bitterheid, citrus en aromatische tonen en een snelle, zuivere afdronk. 

 • Peroni Nastro Azzurro 0.0 - Pils - 0%

  Peroni Nastro Azzurro 0.0 heeft de kenmerkende smaak van het bekende Italiaanse pils. Deze variant bevat echter helemaal geen alcohol. 

 • Peroni Original - Pils - 4,7%

  Peroni Original is een pils met een alcoholpercentage van 4,7%. 

Bekijk alle Birra Peroni merken

Reclames van Birra Peroni

Bekijk alle bierreclames.

Nieuws over Birra Peroni

 • Peroni Nastro Azzurro 0.0% lanceert samenwerking met Ferrari

  Peroni Nastro Azzurro 0.0%, het premium Italiaanse biermerk van Asahi Europe & International, heeft vandaag een nieuwe wereldwijde samenwerking met Ferrari aangekondigd.

  30 jan 2024 bij Nieuws

 • Wereldprimeur: Nederland eerste land met tankbier Peroni Nastro Azzurro

  Koninklijke Grolsch heeft de wereldprimeur: het eerste land ter wereld dat Peroni Nastro Azzurro tankbier levert in de horeca vanaf april 2022. 

  22 apr 2022 bij Nieuws

 • Grolsch stopt met Kornuit

  Grolsch gaat dit jaar stoppen met hun biermerk Kornuit. Dat heeft de brouwer besloten om zodoende meer focus te kunnen leggen op de merken Grolsch en Peroni Nastro Azzurro.

  12 jan 2022 bij Nieuws

 • Peroni Libera sponsort Aston Martin Cognizant Formula One

  Peroni Libera 0.0% en het Aston Martin Cognizant Formula One team kondigen een meerjarig partnerschap aan. Het partnership viert de wereldwijde lancering van het alcoholvrije bier.

  25 feb 2021 bij Nieuws

 • Winst Grolsch in 2018 gestegen

  Bierbrouwerij Grolsch heeft de nettowinst in 2018 met maar liefst een kwart weten te verhogen tot 34,3 miljoen euro. Dit bereikte het concern dat tegenwoordig in Japanse handen is met een omzet die 6 procent hoger was, in totaal 382 miljoen euro. 

  16 dec 2019 bij Nieuws

 • Bijna Amerikaanse toestemming megafusie

  Bierbrouwers Anheuser-Busch InBev en SABMiller hebben de goedkeuring voor hun voorgenomen fusie door de Amerikaanse autoriteiten bijna op zak. Hiermee komt de megafusie weer een stap dichterbij.

  2 jun 2016 bij Nieuws

 • AB InBev akkoord over Japans Grolsch

  De grootste brouwer ter wereld AB InBev gaat akkoord met het bod van het Japanse Asahi op Grolsch en enkele andere Europese biermerken. De definitieve overname blijft afhankelijk van de fusie tussen SAB Miller en AB InBev.

  19 apr 2016 bij Nieuws

 • Officieel bod Japanse Asahi op Grolsch

  Grolsch komt in Japanse handen. Eigenaar SAB Miller heeft Grolsch samen met Peroni verkocht aan het Japanse Asahi Breweries voor €3,1 miljard.

  10 feb 2016 bij Nieuws

 • Wie van de zes koopt Grolsch?

  Zes partijen zouden nog in de race zijn voor de overname van Grolsch en zusterbrouwerij Peroni. De geïnteresseerden zouden twee drankfabrikanten en vier investeerders zijn.

  26 jan 2016 bij Nieuws

 • Ook Zwitsers familiefonds heeft interesse in Grolsch

  Het Zwitserse familiefonds Jacobs (investeringsmaatschappij) dingt mee naar een overname van SAB Miller-bieren Grolsch en Peroni.  Dit meldt de Belgische krant De Tijd. 

  22 jan 2016 bij Nieuws

 • Japanse brouwer Asahi wil Grolsch kopen

  De Japanse bierbrouwer Asahi is van plan een bod te doen op Grolsch en Peroni. Deze biermerken uit Nederland en Italië zijn te koop gezet door SAB Miller.

  11 jan 2016 bij Nieuws

 • Carlsberg valt af als koper van Grolsch

  De Deense bierbrouwer Carlsberg kan van het lijstje van mogelijke kopers van Grolsch worden geschrapt. Carlsberg zegt niet te willen groeien door middel van overnames.

  6 jan 2016 bij Nieuws

 • Zie alle Birra Peroni nieuwsberichten.

  Cookie instellingen