Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Gerardus kloosterbieren | Gulpener Brouwerij

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Gerardus

Gerardus bieren zijn de Kloosterbieren van Gulpener. Ze brouwen dit bier sinds 2000 in de Gulpener brouwerij. Dit speciaalbier bestaat onderandere door de historische Bedevaartsekerk.

Gerardus
Gerardus Herfstbok flesje
Gerardus Dubbel fles en glas

Achtergrond Informatie

Gerardus bieren worden gebrouwen door Gulpener Brouwerij in Gulpen. Er zijn op dit moment 8 biermerken van Gerardus bekend. Bekijk de bieren in het onderstaande overzicht.

Gerardus bieren zijn de Kloosterbieren van Gulpener. Ze brouwen dit bier sinds 2000 in de Gulpener brouwerij. De instandhouding met de historische Bedevaartsekerk is een van de redenen waarom dit speciaalbier bestaat. 

Alle Gerardus merken

 • Gerardus Blond - Blond - 6%

  Volmondig kruidige smaakaanzet. Licht zoete ronde smaakbeleving met rijke tonen van specerijen. Relatief lange afdronk met rijke hopbeleving.

 • Gerardus Dubbel - Dubbel - 7%

  Complexe mondvullende smaakbeleving met verfijnde karamel structuur met nuances van laurier, gember, en rijpe kers. Prachtige in elkaar overlopende fluweelzachte zoet en zuurbeleving. Relatief lang aanhoudende lichtfrisse afdronk met verfijnde hopfinesse.

 • Gerardus Herfstbok - Herfstbok - 6,5%

  De Gerardus Herfstbok is een krachtig bokbier met een ronde smaakbeleving door een mooie balans tussen bitter en zoet. 

 • Gerardus Lentebok - Bock - 6,5%

  Gerardus Lentebok is een lentebok met een moutige gist geur. De smaak is zoet en hoppig.

 • Gerardus Saison - Saison - 6%

  Gerardus Saison is een fruitig bier met een droge afdronk. Dit speciaalbier is in het redemptoristenklooster in Wittem ontstaan.

 • Gerardus Tripel - Tripel - 8,5%

  Gerardus Tripel is rijk, bovengistend met licht zoete tonen. Kruiden en specerijen komen naar voren, waaronder kardemom, koriander, steranijs en kaneel. Deze specerijen geven het bier extra pit. Dit speciaalbier is een ongefilterd krachtig, meergranen blond bier. 

 • Gerardus Winterbier - Winter - 8,5%

  Karaktervol en krachtig winterbier met verfijnde smaak, ingegeven door tonen van zoethout en jeneverbes. Het is een sterk gekruid bier en de tonen van karamel zijn erg aanwezig. Het bier is redelijk bitter en zoet.

 • Gerardus Witbier - Wit - 5%

  Gerardus Witbier heeft een fruitige geur met hinten van mout. De smaak is fris en licht zuur, met hinten van mout.

Bekijk alle Gerardus merken

Nieuws over Gerardus

 • Gulpener valt 19 keer in de smaakprijzen

  De Gulpener Bierbrouwerij uit Gulpen heeft tijdens twee biercompetities goed gescoord. Tijden de London Beer Competition en European Beer Challenge pakten zij 19 prijzen.

  9 mei 2023 bij Nieuws

 • Gulpener pakt 7 medailles op de European Beer Challenge

  Gulpener heeft tijdens de European Beer Challenge maar liefst zeven medailles in de wacht gesleept. Daarmee vielen bieren uit het meest duurzame brouwhuis van Europa in de prijzen.

  13 mei 2022 bij Nieuws

 • Gerardus Tripel gelanceerd

  Het assortiment Gerardus kloosterbieren wordt uitgebreid met Gerardus Tripel. Gerardus Blond en het bekroonde Gerardus Dubbel zijn inmiddels gevestigde bieren, maar de reeks was nog niet compleet. 

  2 nov 2017 bij Nieuws

 • Drie Nederlandse bieren beloond tijdens World Beer Cup Award

  Gerardus Kloosterbier Dubbel van Gulpener, Hertog Jan Grand Prestige en Koyt-Kuit-Kuyt van Witte Klavervier zijn op de World Beer Cup Award 2014 in de prijzen gevallen. Van de ongeveer vijfduizend bieren die meededen, werden er 279 onderscheiden, waaronder drie uit Nederland.

  14 apr 2014 bij Nieuws

 • Zie alle Gerardus nieuwsberichten.

  Cookie instellingen