Dutch Beer Challenge 2017

3e Dutch Beer Challenge!

De derde editie van de ‘Dutch Beer Challenge’ (powered by Mitra) zal op 22 maart 2017 plaatsvinden in Rotterdam. Alle Nederlandse brouwerijen worden uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd. 

18 januari 2017 om 13:46


De inschrijving gaat 23 januari 2017 open. De vraag is: welk bier wordt de opvolger van Jopen Mooie Nel, het Beste Bier van Nederland 2015, en Gajes van Bruut, het Beste Bier van Nederland 2016?

Vakkundige juryleden

Het aantal brouwerijen in Nederland is afgelopen jaren opnieuw gegroeid tot ruim 425. De Dutch Beer Challenge is een unieke kans voor alle Nederlandse brouwers om zich te meten met hun collega’s. Tijdens de vorige editie van de Dutch Beer Challenge waren er 239 Nederlandse bieren in competitie, waarna er 20 een gouden, 19 een zilveren en 22 een bronzen medaille wonnen.

Voor de derde editie in 2017 rekent de organisatie weer op een groei van het aantal ingezonden bieren. Er is een gemengde aanwezigheid op 22 maart 2017 van zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts en -keurmeesters als internationale specialisten.

Deze juryleden proeven blind in 5 verschillende bier-hoofdcategorieën met 21 subcategorieën, zoals pils, saison, licht en zwaar blond, pale ale, IPA, licht en zwaar donker, bock en dubbelbock, stout/porter, gerstewijn, witbier en weizen, fruitbieren en houtgelagerde bieren.

De bieren die bekroond worden op de Dutch Beer Challenge kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media. Slijterijketen Mitra heeft zich als hoofdsponsor verbonden aan de Dutch Beer Challenge.

Blad bier

Prijsuitreiking op 5 april

De wedstrijdleiding maakt de winnaars bekend tijdens een receptie op woensdag 5 april 2017 in Rotterdam. Aansluitend zal het derde exclusieve bierdiner in de havenstad plaatsvinden.

Op 11 mei 2017 wordt tijdens de opening van de zesde Week van het Nederlandse Bier bekend gemaakt welk bier verkozen is tot ‘Het Beste Bier van Nederland 2017’ gekoppeld aan de Mitra-Award.

Bruut Bier won in 2016 de Dutch Beer Challenge met Gajes

Belangrijkste doelstellingen

De initiatiefnemers en organisatie van de Dutch Beer Challenge hebben de volgende doelstellingen met deze wedstrijd:

1. De promotie van de Nederlandse biercultuur
2. Het organiseren van een faire en professionele wedstrijd onder de Nederlandse brouwers
3. Het bieden van een kwaliteitslabel aan de bierconsument
4. Het bieden van een sterk marketinginstrument aan de deelnemende brouwers.

Over de Dutch Beer Challenge

De Dutch Beer Challenge is een initiatief van de Stichting Dutch Beer Challenge (DBC) en bestaat uit:

- Fedor Vogel (Bier! magazine / Birdy Publishing), voorzitter 
- Rick Kempen (Bier&cO), secretaris
- Marco Philipsen (Mitra), penningmeester
- Henri Reuchlin (BIERburo) Luc de Raedemaeker en Thomas Costenoble (BeComEv, organisator van o.a. www.brusselsbeerchallenge.com).

De Dutch Beer Challenge wordt in opdracht van de stichting op volstrekt onafhankelijke wijze georganiseerd door BeComEv, welke de wedstrijdleiding in handen heeft. Zie voor informatie de website www.dutchbeerchallenge.nl.

Reactie plaatsen

Reacties worden eerst gekeurd voordat ze zichtbaar zijn.

Reclame van Michelob Ultra

Super Bowl 2019 Michelob ULTRA
Tijdens deze Super Bowl 2019 reclame van Michelob ULTRA zien we robots die flink aan het bewegen zijn. Maar wat is dat trainen waard als je geen biertje kunt drinken?

Meer reclames van Michelob Ultra

Laatste reacties