Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Noord-Hollands Bierfestival in Alkmaar

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Noord-Hollands Bierfestival 2023

Op 9 en 10 juni kun je het rijke bierlandschap van Noord-Holland ontdekken op het 16e Noord-Hollands Bierfestival. Het festival is op vrijdag van 16:00 tot 23:00 uur en zaterdag van 12:00 tot 22:00 uur geopend.

Bierfestival Noord Hollands 2023
Bierderij Waterland
Tamesteut Stout bier

Noord-Hollands bierfestival

Dat Noord-Holland een rijke biercultuur heeft blijkt wel uit het feit dat onze provincie 165 verschillende brouwerijen rijk is. Doordat deze brouwers vaak kleinschalig opereren zijn hun bieren alleen lokaal verkrijgbaar. Liefhebbers hebben 9 en 10 juni de unieke kans om het rijke bierlandschap van Noord-Holland te ontdekken op de 16e editie van het Noord-Hollands Bierfestival. De openingstijden zijn op vrijdag 9 juni van 16:00 tot 23:00 en op zaterdag 10 juni van 12:00 tot 22:00. 

Traditioneel of modern?

Noord-Hollands Bierfestival 2023 logo Traditionele speciaalbieren en moderne craftbeer stijlen zijn deze dagen volop te proeven in HAL 25 te Alkmaar. Dit jaar bestaat de line-up uit 24 brouwerijen. Met een aantal primeurs bijvoorbeeld: Roode bier (het tweede merk van brouwerij Bierverbond), Buurtje Bier die met een exclusieve Saison komt. Ook het tweejarige jubileum van de brouwerij LOST. 

Over het algemeen zijn de brouwerijen op het festival vaak klein, jong en lokaal en voor sommige brouwers is het hun eerste keer, dat geldt bijvoorbeeld voor Fruity Monkey uit Den Helder en brouwerij Piek uit Assendelft. Andere brouwers, bijvoorbeeld Dampegheest uit Limmen of Blitz uit Alkmaar zijn voor trouwe bezoekers dan weer bekende namen.

Foodcourts 

Van al het bier proeven krijg je trek en daar is uiteraard aan gedacht. Liefhebbers van pizza kunnen terecht bij Orsa waar verse pizza uit een echte Amerikaanse schoolbus worden geserveerd. Ben je meer van de Barbecue dan zit je bij heren de van Dos Banditos gebakken want de heren serveren pulled pork, kipsaté in 2 varianten en hotdogs. Gaat je voorkeur uit naar Vegan? Geen probleem want de Vegan Foodtruck van Hal25 is ook dit jaar weer aanwezig! Bij de Foodcorner van the Scrapyard zijn heerlijke bittergarnituren verkrijgbaar. Mochten de weersverwachtingen voor het festivalweekend gunstig zijn? Dan gooit the Scrapyard de Biergarten wederom open. In dat geval kan je een mooi glas bier halen bij een van de 24 brouwers, een hapje uit de Foodcourt en lekker genieten van de zon!

Voorverkoop informatie

Een startpakket, bestaande uit een bierglas, 5 muntjes en een festivalboekje met informatie over de bieren kost online €25,- en is verkrijgbaar via www.nhbf.nl/tickets-2023. Een startpakket is ook aan de deur verkrijgbaar, dan betaal je ook €25,- maar dan bestaat het pakket slechts uit 4 muntjes. Losse muntjes zijn bij de PINT stand verkrijgbaar voor €3,- per stuk.

Voor meer informatie en tickets bezoek www.//nhbf.nl/.

(Openings)tijden

Vrijdag 09 juni van 16:00 tot 23:00 uur
Zaterdag 10 juni van 12:00 tot 22:00 uur

Aanwezige brouwerijen

Zie meer brouwerijen

Zie minder brouwerijen

Meer bierevenementen

Bekijk alle bierevenementen

Bier, bier en nog eens bier!

Meer bier op Biernet.nl

Cookie instellingen