Inloggen op Mijn Biernet

Geen account? Registreren

Login probleem? Reset je wachtwoord

Delen

Brouwerij Avereest | Speciaalbier | Dedemsvaart

Volgen

Blijf altijd op de hoogte

Brouwerij Avereest

Brouwerij Avereest is een bierbrouwerij uit Dedemsvaart (Nederland) die is opgericht in 2017. Deze brouwerij heeft 10 bieren in het assortiment.

Brouwerij Avereest
Brouwerij Avereest Logo
Lanterfanter Speciaalbier van Brouwerij Avereest

Gegevens brouwerij

Voorzieningen brouwerij

 • Ketels te huur

 • Proeflokaal

 • Restaurant

 • Rondleiding

 • Winkel

Biermerken van Brouwerij Avereest

Brouwerij Avereest heeft 10 bieren in het assortiment. Ontbreekt er een bier van deze brouwerij?

Voeg nu een bier toe van Brouwerij Avereest!
 • Avereest Blonde Bertha - Blond - 6,8%

  Blonde Bertha kenmerkt zich door een zacht zoetje en een licht bittertje in de afdronk.Gebrouwen met Pils en Pale mouten en Saaz hop. Dat geeft deze Blond haar krachtige smaak.

 • Avereest Dikke Bolle - Tripel - 8,5%

  Dikke Bolle is een ongefilterde, traditionele tripel waar naast de basisingrediënten ook een kruidenmelange aan is toegevoegd. In het bier vind je een palet van zoetheid, moutigheid en kruidigheid.

 • Avereest Koukleum - Winter - 9%

  Dit Koukleum winterbier van brouwerij Avereest heeft een smaak die warm is door de hoge alcohol. Het speciaalbier is complex van smaak met subtiele hinten van kruidnagel op de achtergrond.

 • Avereest Lanterfanter - Dunkel weizen - 6,2%

  Lanterfanter een Dunkel Weizen naar de Beierse traditie gebrouwen. In de geur vind je banaan en het bier is zacht zoet met banaan en gerijpt blauw fruit op de achtergrond.

 • Avereest Mafkees - Weizen - 5,5%

  Mafkees van brouwerij Avereerst is een Weizenbier met een zachte smaak van tarwe en spelt. Licht kruidig met zuurtje van citrus. Het is een bier dat goed wegdrinkt tijdens mooie zonnige dagen. 

 • Avereest Eigenwiez - Weizen - 5%

  Fris, licht zuurtje met limoensmaakje. De Eigenwiez heeft een lichte limoensmaak wat het bier een frisse smaak meegeeft. Lekker onder een stralende zon!

 • Avereest Volbloed - Dubbel - 6,8%

  Deze volbloed dubbel van brouwerij Avereest heeft een smaak dat ietwat zoetig is en het heeft een moutig bittertje met een afdronk fruitig van rozijn.

 • Avereest Turfbok - Bock - 6,8%

  De Turfbok van brouwerij Avereest is een traditionele bock bier met gerijpt fruit en branderige mout (koffie en chocola) tonen. Dit maakt het een heerlijk biertje voor in het herfstseizoen. 

Achtergrond informatie

Brouwerij Avereest

Na honderd jaar afwezigheid wordt er in het Reestdal weer ambachtelijk gebrouwen. In 1818 was het bierbrouwer Roelof Veeningen die de veenarbeiders voorzag van hun geliefde drank. De Avereesters moesten het lange tijd zonder doen. Nu, een eeuw later, zet de geschiedenis zich voort.

Lees ook

Het oude ACM-gebouw in Dedemsvaart, waar lokale boeren vroeger hun graan brachten, is omgebouwd tot een eigentijdse pand waarin een landbouwmuseum en de brouwerij zijn gevestigd. Tussen de koperen ketels van Brouwerij Avereest proef en beleef je de oorsprong van de streek. Met een reeks smaakvolle biertjes willen de brouwers de streek onder de aandacht brengen en op de kaart zetten.

Smaakvol streekbier met een verhaal

Elk bier en elk etiket van Brouwerij Avereest heeft zijn eigen verhaal. Humor, de link naar het vroegere Avereest en natuurlijk de unieke smaak zijn daarbij vaste ingrediënten. Neem Blonde Bertha en Dikke Bolle, een zoetige blonde en een kruidige tripel. Twee favorieten. Ook het frisse Eigenwiez – een rogge tarwe bier wordt graag gedronken op het terras. 

Proeflokaal 

Met de ambachtelijke brouwerij heeft Dedemsvaart er een mooie trekpleister bij. De rondleiding trekt veel nieuwsgierige bierliefhebbers. Tussen de koperen ketels vertellen de gepassioneerde brouwers alles over het brouwproces. Het resultaat, een ongefilterd en smaakvol biertje, kunnen de liefhebbers na afloop van de rondleiding zelf proeven in het proeflokaal boven de brouwerij. 

Brouwerij Avereest in het nieuws

Cookie instellingen